Digidexo.com

Slik Care for trakeostomi Pasienter hjemme

En trakeostomi er en prosedyre hvor et innsnitt er gjort i luftrøret. Formålet med en trakeostomi er vanligvis å tillate pasienten å puste gjennom den resulterende åpning, også kjent som en stoma. Stomien krever daglig oppmerksomhet for å hindre smitte etter at pasienten kommer hjem, spesielt hvis pasienten er på en ventilator.

Bruksanvisning

•  Fyll en liten kopp med hydrogen peroxide løsning. Fyll en andre kopp med sterilt vann. Instruere pasienten til å legge ansiktet opp og plassere et sammenrullet håndkle under brukerens skuldre. Dette vil føre til at pasientens hals for å rette og lar deg å visualisere stomi lettere.

Vask hendene og plassere noen bomullspinner i kopp hydrogen peroxide løsning. Rengjør huden rundt trakeostomirøret ved hjelp av en bomullspinne på hver fjerde av sirkelen rundt stomien. Pass på at du ikke la hydrogen peroxide løsningen inn i stomien eller trakeostomirøret.

Suge en bomullsdott i sterilt vann. Vattpinne huden rundt stomien med fuktet bomullspinne. Tørk huden med en tørr bomullspinne eller precut trakeostomi gasbind. Endre trakeostomi bånd hvis huden under båndene vises irritert.

Inspiser dressing på en fersk trakeostomi og erstatte den hvis det er fuktig. Brett et stykke precut trakeostomi gasbind inn i en U form og putt den mellom trakeostomirøret og pasientens hud. Vær forsiktig med å blokkere for åpning av trakeostomirøret med gasbind.

Sjekk stomien av en eldre trakeostomi for å sikre at den ikke har noen rødhet eller utslett. Du trenger ikke nødvendigvis trenger å endre dressing av en fullstendig helbredet stomi hvis huden er i god stand.

Tips og advarsler

  • Ikke dekk en trakeostomirøret.