Digidexo.com

Kan Kjemoterapi narkotika drepe kreftceller?

Behandlinger og kombinasjoner

Mer enn 50 cytostatika eksisterer for å behandle kreft, som alle kan ha plagsomme bivirkninger. Disse bivirkningene kan imidlertid være forbigående og vanligvis når behandlingen er avsluttet. Forskjellige stoffer kan kombineres, og andre terapier kan tilsettes til behandlingsplan, for eksempel strålebehandling og kirurgi. Individer kan gjennomgå spesifikke behandlinger basert på alvorligheten og typen av kreft, så vel som de stedene i legemet kreften har nådd.

Virkninger av rusmidler

De kjemoterapeutiske medikamenter påvirke kreftcellene ved å angripe dem og hindre dem fra å spre seg i kroppen. Ifølge American Cancer Society, alkylerende agenter (en gruppe stoffer) direkte skade DNA for å hindre kreftcellen fra å reprodusere. Andre stoffer, slik som antrasykliner, er anti-tumor-antibiotika. Disse stoffene forstyrrer enzymer involvert i DNA replikasjon. Mange andre legemidler og kan bli gitt, og det er flere måter narkotika kan administreres. Mest vanlig er imidlertid blir de tatt ved injeksjon. Når medikamentene er injisert i venen, er de utført i blodet og i hele kroppen, å finne kildene kreft hvor de eksisterer. Kjemoterapi kremer kan gis for de med hudsykdommer, og tabletter eller kapsler er for dem på en muntlig behandling plan. Når medikamentene er gitt i bestemte regioner, slik som bekken eller blærehulrom, gjør stoffene ikke skade de friske celler som finnes i andre deler av kroppen, som medikamenter forblir i området som de ble administrert.

Kurs og fritid Perioder

På grunn av aggressivitet av de kjemoterapeutiske medikamenter, kroppen trenger å hvile mellom behandlinger i rekkefølge for friske celler for å komme seg. Med hver behandling, blir mer av kreft ødelagt. Etter behandlingen, vil hvileperiode følge. En annen behandling kan deretter bli gjenopptatt for å fullføre en syklus. Mengden av behandlinger gitt avhenger av kroppens respons på medikamenter.