Digidexo.com

Hva kan forårsake øresus?

Tinnitus er den medisinske betegnelsen på det som oftest referert til som øresus. Selv om mange mennesker opplever en ringelyd, kan andre lyder som piping og summing være høre også. Tinnitus symptomer varierer i intensitet og kan bli så alvorlige at noen mennesker har en hard tid går om sine daglige aktiviteter. Ringing i ørene kan oppleves i ett eller begge ørene. Behandling for denne medisinske tilstanden avhenger av årsaken, hvorav det er mange muligheter. En fysisk undersøkelse av ørene samt hørselstester kan bidra til å fastslå årsaken til øresus og riktig behandling.

Naturlige og genetiske årsaker

En av de enkle svar på spørsmålet om hva som kan forårsake en ringing i ørene er at måten kroppen din er gjort, gjør deg mer disponert for tilstanden. Den naturlige løpet av aldring er en vanlig årsak til tinnitus hvis du også opplever et hørselstap. Lider av en genetisk tilstand som kalles otosklerose, der bein i ørene blir stivere, kan også føre til ringing og andre lyder i ørene. Etter å ha overskytende voks på den ene eller begge ørene kan produsere tinnitus også. Vanligvis i tilfelle av voks-relaterte tinnitus, vil en pasient være ute av stand til å fjerne voks hjemme, men fremgangsmåten kan utføres av en lege.

Høy Decibel Eksponering

Miljøfaktorer som eksponering for høy decibel lyder kan bidra til en ringing i ørene. Dette inkluderer hører på høy musikk eller å utsette deg selv for andre høye lyder, for eksempel lydene du vil høre på en byggeplass, eller mens du bruker høy strøm utstyr. Tinnitus forårsaket av disse lyder kan være midlertidig, for eksempel etter å gå til en konsert eller ved hjelp av en motorsag. Langvarig eksponering over mange år både kan skade hørselen din og føre til hørselstap. Ved hjelp av volumkontrollene på bærbare musikkspillere og iført beskyttelse mens du gjør hagearbeid kan bidra til å beskytte ørene fra problemer i fremtiden.

Sykdom og skade

Underliggende medisinske tilstander kan både føre til tinnitus og gjøre eksisterende øresus verre. Forhold som kan føre til tinnitus inkluderer traume mot hode og nakke, nevrologiske lidelser og unormal vekst i øregangen. Ménières sykdom er en annen årsak til tinnitus. Alle disse betingelser har en tendens til å påvirke det ene øret, i stedet for begge ørene samtidig. Mentale tilstander som depresjon og uvanlig høye nivåer av stress kan også gjøre folk hører ringing i ørene.

Blood Vessel Disorders

Unormalt i blodårene kan føre til tinnitus, selv om utbruddet av ringer fra blodåre verdifall er sjelden. Disse tilstandene omfatter høyt blodtrykk og høyt kolesterol, der du egentlig høre din hjertet slo i ørene på grunn av tap av elastisitet i blodårene. En type svulst kalles vaskulær svulst kan trykke på blodårene i hodet ditt, og kan føre til at du hører ringing. Andre fartøy relaterte årsaker er når et blodkar knekk opp og fører blod til å flyte i en "turbulent", mer kraftfulle måte. Den turbulens i blodstrømning kan produsere tinnitus.

Medisiner

Tinnitus kan være en bivirkning av en medisin du tar, og kan løses kort tid etter at stoffet er ikke lenger i kroppen din. Alvorlighetsgraden av ringingen kan variere i hver person, og øker vanligvis som medikamentdosen økes. Utvalget av medisiner som bærer mulige bivirkninger av tinnitus er bred, og inneholder mange forskjellige klasser av narkotika. Vanligvis-forskrevet antibiotika som tetracyklin og erytromycin er inkludert i denne gruppen, samt flere behandlinger for kreft. Diuretika bør brukes med forsiktighet, da denne type medisiner kan føre til en ringing i ørene. Høye doser av aspirin og kinin legemidler (brukes til å behandle malaria) kan også føre til tinnitus hos noen mennesker.