Digidexo.com

Colonics Fordeler

Tilhengere av colonics har forfektet fordelene som menneskekroppen kan motta fra denne prosedyren i hundrevis av år. Organisasjoner som Colon Health Network hevder at et kolon vanning kan kurere eller vesentlig begrense plager som forstoppelse og vektøkning. Men disse påstandene har nesten ingen sannferdighet med tradisjonell medisin praksis og kan til og med føre til at noen skade.

Historie

Cheryl Ashby av Colon Terapeuter Network sier at bruken av kolon rensing går helt tilbake fra gamle egyptiske medisinske tidsskrifter og berømte greske leger som Hippokrates, til koloni Amerika. I løpet av 1800-tallet, oppdagelsesreisende av den amerikanske Vesten, Meriwether Lewis og William Clark, ble foreskrevet klyster i tilfelle sykdom.

Rensing

Colon Terapeuter Network hevder at colonic vanning reduserer presset på intestinal spor. Dette kan lindre problemer som fordøyelses komplikasjoner og erektil dysfunksjon hos menn. For kvinner, kan colonics redusere symptomene fra menstruasjon. I hovedsak kan en colonic skylle ut bakterier og og materiale som kroppen ikke kan fjerne med normal avføring.

Avgiftning

Colonics også til hensikt å fjerne giftstoffer som kroppen ikke kan lett Vesenet. Reno, Nevada, onkolog Dr. Douglas Brodie hevder at kreftpasienter ofte lider av toksisitet og kunne motta ytelser ved å fjerne giftstoffer gjennom vanning av tarmer. Selv om visse contagions ikke direkte forårsake kreft, fjerne dem fra kroppen øker immunsystemets evne til å bekjempe kreftceller.

Øk Metabolic Rate

Sykepleier Josephine Goffe-Gardner of Wellness Solutions sier hun mener at mange kvinner og menn opp i vekt, ofte kalt en "pott på magen," på grunn av forverring av den metabolske rate fra toksisitet av organene i fordøyelsessystemet. Siden de fleste av mat folk spiser inneholder ikke nok kostfiber, Gardner hevder at en colonic er nødvendig.

Kritikk

Ifølge Dr. Michael Picco av Mayo Clinic, trenger colonics ikke har veldig mye bevis for å sikkerhetskopiere sine påstander om helsemessige fordeler. Picco sier at menneskekroppen ikke trenger noen hjelp til å fjerne giftstoffer, og bare visse invasive medisinske prosedyrer i tykktarmen ville kreve en vanning. Kolon vanning kan også føre til dehydrering når det brukes med avføringsmidler.