Digidexo.com

Hva er et væskende sår?

Selv om ikke alle sår nå eksudasjon scenen, må de som gjør bli tatt på alvor. Selv om såret eksudasjon er en naturlig del av kroppens helingsprosess, bør slike sår alltid bli undersøkt og behandlet av en medisinsk faglig.

Definisjon

En væskende sår er en som lekker blodlegemer blodplater og andre væsker som det helbreder. Avhengig av alvorligheten av såret, varierer den nøyaktige sammensetning av sår-eksudat.

Betydning

Sår som skiller ut mye sårvæske vil ta lengre tid å helbrede og kan kreve ytterligere behandling.

Betraktninger

Overdreven, stinkende eller misfarget sårvæske er ofte et tegn på infeksjon og kan være et stort problem hvis den ikke behandles riktig. I disse tilfeller, antibiotika er ofte nødvendig å behandle infeksjonen før selve såret kan gro.

Kles Wound Healing

En lege kan velge enten tørr eller fuktig sårheling, avhengig såret plassering og alvorlighetsgrad. Tørr sårheling består av innpakning såret i gasbind for å absorbere den overskytende væske og holde såret rent og tørt, slik at dannelsen av en beskyttende skorpe.

Fuktig Wound Healing

Fuktig sårheling er en teknikk som vokser i popularitet fordi det hindrer arrdannelse som kommer fra skorpedannelse. I stedet for gasbind, gjelder legen et skum, gel eller annen type av gjennomsiktig filmbandasje som mykgjør huden vev og tillater at såret leges naturlig.