Digidexo.com

Eksem forebygging tips

Eksem er en infeksiøs hud tilstand som presenterer som en rødlig, kløende utslett. Det er kronisk og tilbakevendende. Eksem rammer barn og voksne, men tilstanden vanligvis begynner i barndommen. Flare-ups eller utbrudd oppstår fra tid til annen. Det finnes tiltak du kan gjøre for å prøve å hindre fremtidige utbrudd av eksem. Å gjøre noen enkle endringer i livsstilen din vil bidra til å kontrollere eksem.

Fukte

Den største faktoren i å kontrollere eksem er å holde huden fuktig. Påfør et tykt lotion til huden din flere ganger om dagen. Etter bading eller vaske hendene er en svært viktig tid for å legge fuktighetskrem på huden. Holde huden hydrert er den største nøkkelen til å hindre utbrudd av eksem. Bruke fuktighetsgivende kroppsvask i tillegg til fuktighetskrem også hjelper huden å holde på fuktigheten og hindre eksem. Unngå over-vasking av huden.

Klær

Kle deg i lette, løstsittende klær. Bomullsstoff er ideelt. Andre stoffer kan irritere huden og forårsake eksem utbrudd. Iført lette klær hjelper også hindre overoppheting og svetting, som begge kan bidra til eksem flare-ups. Fremfor alt, sørg for å kle seg for været. Ekstreme temperaturendringer vil også forverre eksem og kan føre til utbrudd.

Unngå Kloring

Fordi eksem utslett er ekstremt kløende, er det vanskelig ikke å klø dem. Imidlertid vil skrape utslett irritere den mer og kan også føre til at det å bli smittet. Hold neglene korte slik at de ikke riper åpne huden. Påfør en kald komprimere til utslett for å lindre kløe.

Vaskeri

Kjemikalier i vaskemidler kan forårsake eksem utbrudd. Bruk milde, parfymefrie vaskemidler med en nøytral pH. Doble skylle klær bidrar til å eliminere alle spor av vaskemiddel igjen i elementene. Også, vaske alle nye klær og sengetøy før bruk eller slitasje.

Irritanter

Foruten syntetiske tekstiler, såpe og vaskemidler, kan mange elementer forårsake eksem blusse opp. Følg nøye med på hva slags ting utløse utbrudd. Smykker, dyr pels, parfyme, fruktjuicer, kosmetikk og vaskemidler er alle vanlige triggere. Unngå noen produkter kjent for å forårsake en blusse opp.

Stress

Reduser stress. Økte nivåer stress kan forårsake eksem utbrudd. Redusere stress er et viktig skritt i å forebygge eksem. Lær enkle stress-reduksjon teknikker, som dyp pusting. Å få nok søvn reduserer også stressnivået.

Medisiner

Medisiner er tilgjengelig som kan redusere sannsynligheten for en eksem utbrudd. Anti-inflammatoriske medisiner kan også bidra til å begrense alvorlighetsgraden av fakkel-ups når de oppstår. Snakk med legen din og se om det er et medikament du kan ta som kan bidra til å forhindre eksem utbrudd.