Digidexo.com

Symptomer på en brukket ankel

Symptomer på en brukket ankel


Hvert år, i henhold til American Academy of Orthopaedic Surgeons, vil 184 av 100 000 mennesker lider en ankel brudd. En glipp i dusjen eller et fall mens du spiller sport kan skade ankelen. Hvordan kan du fortelle om din skade er et brudd eller en alvorlig forstuing?

Misforståelse

Ankelen kan gjøre en smell, eller thudding lyd når skaden skjer. Dette betyr ikke alltid en ankel brudd. Alvorlige forstuinger kan etterligne smerte, hevelse og blåmerker av en brukket ankel.

Betydning

Peiling vekt på en brukket ankel kan ytterligere skade den. Respondere trenger å vite hvordan du flytter den skadde personen, eller om et besøk til legevakten er nødvendig.

Shock

På grunn av sjokk, kan den skadde personen ikke føler den vanlige intense smerten av en brukket ankel i flere minutter etter ulykken. Kontroller for tegn på pasient sjokk og gi behandling, hvis det er nødvendig.

Smerte

Pasienten kan føle intense smerter i ankelen med en gang. Berøring ankelen forårsaker større smerte. Med alvorlige brudd, kan pasienten ikke kunne stå på benet.

Utseende

Hvis ankelen ser ut av stilling eller om bein stikker på en unaturlig måte, er åpenbart brukket ankelen. Etter flere minutter vil den brukne ankelen hovne opp og blåmerke.

Advarsel

Hvis bare ett bein i ankelen har en hårfestet brudd, den minst alvorlige av frakturer, kan pasienten være i stand til å stå, men føler smerte når ankelen bærer vekten for lenge. Resten lindrer smerte mens vektbærende øker den. Har ankelen røntgenfotografert for å utelukke en hårfestet brudd.