Digidexo.com

Alternativer til Hormone Replacement

Hormonbehandling (HRT) er en østrogen eller østrogen / progesteron supplement foreskrevet av leger for å lette menopause bivirkninger, inkludert hetetokter, vaginal tørrhet og osteoporose. Imidlertid kan HRT også øke risikoen for brystkreft, hjertesykdom og slag. Noen kvinner kan også ha moralske innvendinger mot HRT fordi Premarin, en vanlig brukt østrogen, er avledet fra gravide mare urin. Det finnes mange alternativer til HRT.

Aromaterapi

Aromaterapi, terapeutisk bruk av eteriske oljer, kan bidra til å lindre visse symptomer. For hetetokter, prøv sitron, peppermynte eller salvie. Lavendel er bra for angst, depresjon, søvnløshet og hodepine. Kardemomme og patchouli er bra for irritabilitet. Eteriske oljer kan inhaleres gjennom en diffusor, lagt til et bad, eller kombinert med base olje som mandel å gjøre massasje olje. Ufortynnet essensielle oljer bør aldri brukes direkte på huden.

Chiropractic Medicine

Ryggsmerter kan oppstå når østrogennivåene reduseres eller ved utbruddet av osteoporose. Justeringer i ryggraden kan lindre denne smerten samt hodepine og muskelspenninger. Ifølge Holistisk Online, en 1973 studie fant 95 prosent av pasientene som fikk spinal omsorg erfaren lindring av gynekologiske symptomer.

Diett

Mat som inneholder fytoøstrogener, som for eksempel soya-baserte produkter, yams, gulrøtter og epler, kan lindre hetetokter. Økning av mengden av kalsium i dietten kan forhindre osteoporose. Å drikke seks til åtte glass vann om dagen reduserer hetetokter og vaginal tørrhet. Koffein, alkohol, sukker og krydret mat bør unngås for å hindre hetetokter og humørsvingninger.

Herbal rettsmidler

Klaseormedrue er den mest brukte urte supplement for overgangsalder symptomer. Dong Quai er også ofte brukt, som det er høy i naturlige plante østrogener, selv om ingen kliniske studier gir bevis for at det fungerer. Johannesurt bekjemper mild til moderat depresjon, men bør ikke tas sammen med reseptbelagte anti-depressiva. Kava har vist seg å lindre angst. Som med alle urte kosttilskudd, er det viktig å snakke med legen din om effekten det kan ha på andre medisiner eller eksisterende forhold.

Trening

Vektbærende øvelser, som å gå, løping og tennis, øke bentetthet. For en ekstra fordel, utføre disse øvelsene utendørs for å øke vitamin D produksjon. Yoga kombinerer øvelser som masserer organene og øke samlede kjerne balanse med dyp pusting og avslapping teknikker, og inkluderer vektbærende positurer også.