Digidexo.com

Hvordan Glaukom øyedråper påvirker øyenvippe Vekst

Hvordan Glaukom øyedråper påvirker øyenvippe Vekst

Øyedråper

Lumigan (bimatoprost øyedråper) 0,03% ble godkjent av FDA i 2001 for å redusere trykket inne i øyet (kjent som intraokulært trykk) forårsaket av glaukom. Okulær hypertensjon er økt trykk i øyet. Bimatoprost er en type av syntetisk hormon, kjent som prostaglandin-analog, som er involvert i cellulære prosesser og cellevekst. Latisse er det samme produkt som Lumigan, men den er påført på undersiden av øyevippene istedenfor dryppes inn i øyet. Latisse ble godkjent av FDA i 2008 for behandling av glisne øyevipper (en tilstand som kalles øyevipper hypotrichosis). Latisse tilføres en gang daglig til bunnen av øyevippene og effektene er produsert i løpet av 8 til 16 uker, som representerer håret syklusen til øyevipper.

Pels hypotrichosis

Øyevipper hypotrichosis er tilstanden utilstrekkelige eller manglende øyevipper, for eksempel når øyevipper er trukket ut fra gjentatte bruk av falske øyevipper eller bryte av. Utseendet øyevipper kan forbedres ved hjelp av kosmetikk som for eksempel mascara å belegge vippene å gjøre dem vises tykkere eller lenger. En av de bivirkninger av oftalmisk bimatoprost er å påvirke veksten av øyevippene. Ved godkjenning, ble Latisse den første og eneste FDA-godkjente medisiner for å behandle øyevipper hypotrichosis.

Slik fungerer det

Prostaglandiner har vist seg å redusere intraokulært trykk, regulere betennelse og spille en rolle i cellevekst. Pasienter i LUMIGAN kliniske studier rapporterte endringer i vekst av øyevipper i løpet av den fasen av behandling når de innpodet medisinen i deres øyne. Den nøyaktige virkningsmekanisme for denne bivirkningen er ukjent, men det er foreslått at når bimotaprost løsning søl til kantene av øyet, er det absorberes inn i det øverste lag av huden og virker på røttene til øyevippene. Siden prostaglandiner spiller en rolle i cellevekst, er det foreslått at bimotaprost bindes med reseptorer kontrollere veksten faser av hårfolliklene (i røttene).

Administrasjon og sikkerhet

Latisse tilføres en gang daglig til bunnen av vippene slik at den kan bli absorbert av huden. En spesiell steril børste følger med produktet, siden Latisse ikke bør innpodet i øyet. Kliniske studier for Lumigan har vist effekten av bimatoprost på vekst av øyevipper som bivirkninger. Spesifikke studier ble utført for å demonstrere sikkerhet og effekt av bimatoprost i normale pasienter (dvs. friske personer uten glaukom). Mens bivirkningene er de samme som Lumigan, er omfanget av bivirkningene med Latisse mye mildere fordi mengden eller volumet av bimatoprost er mye lavere enn Lumigan.

Bivirkninger

Bivirkninger av Latisse og Lumigan er de samme, men siden Latisse ikke er innpodet i øyet, redusert intraokulære trykkeffekter blant Latisse brukere er forventet å være minimal. I tillegg til økt vekst av øyevipper der Latisse er ofte brukt, andre bivirkninger inkluderer mørkfarging av øyelokkshuden og iris og irritasjon (dvs. mild kløe, tørrhet og rødhet i øynene). Disse bivirkningene skyldes prostaglandin rolle i cellevekst og betennelse. Med unntak av de mørke iris, bivirkninger av Latisse (inkludert vekst av øyevipper) avtar med avviklet bruk.