Digidexo.com

Hvordan spise før trening

Hvordan spise før trening


Hva du spiser før trening kan gjøre eller ødelegge en økt. Spiser for mye av feil mat, og du kan føle altfor full og svak. Men hvis du spiser for lite - eller hoppe over et måltid helt - du kunne føle ør og traff en vegg før du er ferdig. Med riktig mat forbrukes til rett tid, kan du gjøre treningen så effektiv som mulig.

Hvordan spise før trening

Time din måltid eller mellommåltid riktig. Registrert kostholdsekspert Frances Largeman-Roth sier at du generelt ønsker å spise omtrent en time før du treffer gym.

Konsumere riktig mengde mat. Du ønsker ikke å spise så mye at det utligner antall kalorier du forbrenner på treningen. Largeman-Roth anbefaler å spise ca 200 kalorier verdt av mat.

Spis en høy-carb, moderat-protein, lav-fett måltid eller mellommåltid, sier registrert kostholdsekspert Suzette Kroll. Karbohydrater gir deg energi, mens proteiner hjelper muskel bygging og reparasjon. Unngå fettrike matvarer, som de ikke fordøye godt. Alternativene inkluderer lav-fett vanlig yoghurt med müsli og en liten mengde honning; en kopp lav-fett cottage cheese med honningmelon og granola; eller en frossen vaffel med mandel eller peanøttsmør og en halv pære.

Blend opp en smoothie hvis du trenger en matbit på farten, antyder registrert kostholdsekspert Kati Mora. Kombiner oppskåret frukt, gresk yoghurt og granola for en tykk shake. Hvis du må ty til en kommersiell shake, plukke en med 10 til 20 gram myse eller melk-baserte protein.

Ta en banan hvis alt annet mislykkes, og du har ikke mer tid, sier Largeman-Roth. Dette er å foretrekke å hoppe din snack eller et måltid helt. Motstå trangen til å snack på protein eller sportsbarer, som Kroll kaller "glorifiserte godteri barer."

Hint

  • Det er en myte at man gir avkall mat før trening vil hjelpe deg å forbrenne mer fett under økten, ifølge trener Jillian Michaels. Kroppen din trenger energi for å prestere på en høy intensitet, og treningen vil lide hvis den ikke har drivstoff.