Digidexo.com

HLR Steps for spedbarn

Alle foreldre og pårørende bør være forberedt på å utføre akutt førstehjelp for et barn i tilfelle behovet oppstår. En av de viktigste førstehjelp ferdigheter for å lære når du har omsorg for et spedbarn er spedbarn HLR. Denne fremgangsmåten er enkel, og kan bety forskjellen mellom liv og død.

Vurdere barnets tilstand

Før du utfører HLR, sjekk for å se om barnet er bevisst. Dette kan gjøres ved å rope eller jiggling (ikke risting) barnet for å se om hun reagerer. Hvis barnet ikke svarer, sjekk for å se om hun puster. Lå barnet flatt på ryggen og vippe hodet litt bakover. Sett din kinnet munnen for å føle etter pusten. Du kan også se på brystet hennes for å se om det er stigende og fallende, noe som skulle tilsi puste.

Innblåsninger og brystkompresjoner

Når du har bestemt at barnet ikke puster, kan du begynne å administrere pust og brystkompresjoner. Med hodet på skrå bakover for å åpne hennes luftveier, legger munnen over babyens munn og nese. Forsiktig puste inn i lungene hennes lenge nok til å se henne brystet stige. Fjern munnen kort slik at luften å komme ut, og deretter gjenta en pust. Hvis brystet ikke stiger når du puster inn i det, er det sannsynligvis noe som blokkerer luftveiene som må fjernes.

Etter administrering av to innblåsninger, begynner brystkompresjoner. Dette gjøres ved å plassere to fingre (pekeren og langfinger) i midten av brystet, rett under der en tenkt linje ville koble barnets brystvorter. Bestemt, men forsiktig, trykk ned hardt nok til å komprimere brystet 1/2 til 1 cm. Gjør dette 30 ganger med en hastighet på 100 per minutt. Deretter fortsetter å gi to innblåsninger.

Ring 911

Du bør fortsette å gjennomføre to pust, 30-komprimering syklus i 2 minutter. Etter 2 minutter, stoppe og ringe 911 hvis noen ikke har gjort det allerede.