Digidexo.com

Hva er normal kroppstemperatur på et spedbarn?

Hva er normal kroppstemperatur på et spedbarn?


Alle vet at en normal kroppstemperatur er 98,6 grader Fahrenheit - bortsett fra når det ikke er. Den 98,6-graders standard er ikke noe mer enn en gjennomsnittlig. "Normal" kroppstemperatur kan variere fra person til person, og fra situasjon til situasjon. For spedbarn, kan variasjonen være enda større, fordi deres små kropper ikke kan regulere temperaturen så vel som voksne kan.

Historie

På midten av 1800-tallet, en tysk lege ved navn Carl Wunderlich tok mer enn 1 million temperaturmålinger fra armhulene av 25.000 pasienter. Gjennomsnittet av alle sine målinger var omtrent 98,6 grader Fahrenheit, en standard som følges fortsatt den dag i dag, selv om det er dokumentert at det ikke er helt nøyaktig. For eksempel, en 1991 University of Maryland studie av 148 friske voksne i alderen 18 og 40, og resultatene av disse ble publisert i "Journal of American Medical Association" i september 1992, fant referanse å være 98,2 grader.

Normal temperatur

Selv om studiene varierer, normal temperatur for voksne ser ut til å falle et sted mellom 98 og 99 grader Fahrenheit. Men dette er ikke nødvendigvis tilfelle for spedbarn. I henhold til kanadisk Pediatrisk Society, kan normal temperatur for spedbarn variere 94,5 til 100,4, avhengig av på hvilken måte at temperaturen blir målt. Temperaturen kan også variere avhengig av tid på dagen. Det er vanligvis lavere om morgenen og høyere om ettermiddagen.

Måling av temperatur

Den kanadiske Paediatric Society lister opp fire hovedmåter å måle temperatur: rektalt, oralt, i øret eller under armen. For spedbarn, måling av temperatur muntlig er vanligvis ikke et alternativ, og under-armen målinger er den minst nøyaktige. De to mest pålitelige avlesninger kommer fra måling av temperatur rektalt eller i øret. En normal kroppstemperatur varierer 97,9 til 100,4, mens en normal temperatur målt i øret varierer 96,4 til 100,4.

Unormal Temperatur

De fleste barneleger enige om at enhver temperatur over 100,4 grader er feber. Selv om feber hos et spedbarn kan ha en godartet årsak, for eksempel tenner, tyder det vanligvis sykdom. Motsatt vil en vedvarende rektal temperatur under 97 grader er unormal i en nyfødt og kan være et tegn på en alvorlig sykdom. En ekstremt lav eller høy temperatur i et spedbarn kan også være et tegn på hypertermi eller hypotermi - noe som betyr at barnets temperatur er for høy eller for lav.

Forebygging / løsning

Holde babyens temperatur i en normalområdet kan virke som det skal være så enkelt som å holde seg frisk. Men andre faktorer spiller en rolle. For eksempel, ikke overdressing en baby er viktig, men det er en feil som mange nye foreldre gjør. En tommelfingerregel, i henhold til Perinatal Foundation, er å kle barnet ditt i en mer lag med klær enn du har på deg. Hold barnerommet på en behagelig temperatur, og hvis du ta babyen utenfor i en lengre periode, holde ham ute av direkte sollys.