Digidexo.com

Behandlinger for babyer med astma

Behandlinger for babyer med astma


Astma er en medisinsk tilstand som forårsaker luftveiene og lungene til å bli irritert og betent, noe som gjør det vanskelig å puste. Det kan være spesielt skremmende for foreldre å vite at barnet deres kan ha astma. Men de fleste gjør godt med riktig pleie, lege veiledning og medisinering. Forekomsten av astma hos spedbarn og barn er økende i de Forente Stater, selv om grunnen til dette ikke er helt forstått.

Lindring medisiner

Noen astma medisiner er gitt til babyer for å gi rask lindring av symptomene de har for øyeblikket. Spedbarn som regel inhalere medikamenter gjennom en maske, som er festet til enten en oppmålt dose inhalator (MDI) eller en maskin som kalles en forstøver. MDIs levere en dosering av medisiner i aerosol form i bare noen få åndedrag. Nebulizers slå flytende medisiner til en damp som inhaleres, og de må brukes i flere minutter om gangen. Disse behandlingene bør stoppe et astmaanfall i løpet av få minutter, selv om de fører også til små å bli hyper. Albuterol er den vanligste av de hurtigSymptomLindrende medisiner.

Forebyggende medisiner

Kortikosteroider i muntlig form er den andre typen medisiner som brukes til å behandle babyer med astma. De er gitt for å forebygge, i stedet for å lindre symptomer. Forebyggende medisiner er vanligvis ikke brukes hvis tilstanden er mild. De må tas hver dag, uansett om symptomer er til stede. Det tar en måned eller så for dem å bli effektive. Kortikosteroider er av steroid type som virker ved å hindre betennelse i bronkiene, som i sin tur minsker astmaanfall, samt symptomer som tungpustethet. Med orale kortikosteroider, bør hurtigvirkende lindring medisiner må brukes sjeldnere.

Eliminere Triggers

Hvis astma er relatert til allergener, kan eliminere triggere fra miljøet forhindre symptomer. Dette betyr ofte ikke å ha kjæledyr eller i det minste holde dem i et ikke-teppebelagt område av hjemmet som er borte fra babyen. Støvmidd er en annen vanlig trigger. De kan minimeres ved hyppig rengjøring i hjemmet, og vaske alle sengetøy og utstoppede leker i varmt vann. Sørg for at babyens madrass er en modell som er laget for å minimere allergener og, om mulig, bli kvitt tepper. Hold barnet borte fra sigarettrøyk.

Legebesøk

Babyer som har astma bør være planlagt for regelmessige legebesøk. Typer medisiner og dosering mengder kan være nødvendig å justere flere ganger for å finne den beste passform. Det er viktig for legen å kunne overvåke fremdriften, fordi den ideelle behandlingsregime vil være forskjellig over tid. Babyer vokse og endre seg raskt, og så kan sine astmasymptomer, blir mer eller mindre alvorlige som de blir eldre. Det er heller ikke uvanlig at symptomene å endre seg dramatisk med årstidene.

Utdanning

Foreldre må lære å gjenkjenne og behandle deres spedbarnets astmasymptomer. Dette er en annen ting som legen din kan hjelpe deg med. Det er viktig å vite hva du skal se etter når du overvåke babyens pustemønstre, slik at medisiner blir gitt til rett tid. Spedbarn, og selv småbarn, ikke kan fortelle noen at de trenger behandling. I tillegg må foreldrene vite retningslinjer for når de skal lage en lege avtale eller gå til legevakten.