Digidexo.com

Diet av nyresvikt

Ifølge opplysninger fra Stiftelsen for IgA nefropati, er nyresvikt en tilstand der nyrene ikke klarer å opprettholde normal funksjon, som fører til eventuell nyresvikt. Mens det er ingen måte å kurere et sett med sviktende nyrer, kan tilslutning til en renal kosthold bidra til å forlenge deres levetid, forsinke den uunngåelige og øke livskvaliteten for en nyre pasient. Selv etter en renal kosthold kan virke vanskelig, er det ofte nødvendig å få mest mulig ut av en dårlig situasjon.

Protein

Ifølge opplysninger fra den medisinske nettsiden Medline Plus, bør en lav proteindiett brukes til å bekjempe nyresvikt. Generelt bør en nyreinsuffisiens pasienten forbruker ikke mer enn 0,6 g protein per kilo kroppsvekt per dag. Husk å komme nær dette proteinet taket, som kroppen krever en begrenset mengde protein for å bygge og reparere vev.

Natrium

En lav-natrium kosthold er også anbefalt å ta ytterligere stress av nyrene. Ifølge opplysninger fra Cleveland Clinic, skyte for ikke mer enn 2000 mg natrium per dag. Oppnå dette ved å fjerne all overflødig salt fra dietten - ikke bruk bordsalt i noen kapasitet, og unngå høyere natrium matvarer som hermetikk og bearbeidede varer. Hold deg til fersk frukt og grønnsaker og magert kjøtt, som mat i sin naturlige tilstand inneholder begrensede mengder av natrium. Unngå salt snacks som chips og salte nøtter.

Kalium

Begrens inntak av matvarer som inneholder overskudd av kalium, da dette også kan resultere i nyrene å måtte jobbe overtid for å behandle mineral belastning. Ifølge opplysninger fra Drugs.com, kalium-rik mat for å unngå å inkludere papaya, bananer, melon, honningdugg, svisker, appelsiner (og appelsinjuice), kiwi, mango, pærer, tomater, yams, poteter, avokado, bønner, melkeprodukter og soyaprodukter. Stol på din helsepersonell for å diktere din daglige grensen for kalium.