Digidexo.com

Hvordan spore enuresis & Enkoprese

Hvordan spore enuresis & Enkoprese


Enurese (sengevæting) er en manglende evne til å kontrollere vannlating hos barn. Enkoprese er ufrivillig avføring tilsmussing av en person som allerede er toalett trent. Den alder hvor barn utvikler blærekontroll og kontroll over sine tarmer kan variere, så det er ikke alltid mulig å riktig diagnostisere enurese eller enkoprese. Hvis du tror barnet ditt kan ha enurese eller enkoprese og vurderer å søke medial råd fra fastlegen din, er det viktig å begynne å holde en oversikt over sine toalettvaner ved å ta noen regelmessige målinger.

Hvordan spore enuresis & Enkoprese

Ta et blankt ark og dele det inn i tre vertikale kolonner. På toppen, registrere dato du kommer til å utføre testen. På toppen den første kolonnen skriver, av "Time på dagen." På toppen av kolonne to write, "mengde beruset." På toppen av kolonnen tre write, "Tidsrom for urinering."

Fyll dagbok i ved å ta opp de gangene barnet drikker, hvor mye barnet drikker i unser (ved å måle mengden i et kjøkken målebeger) og, hvis mulig, hvor mye urin er gått under hvert toalettbesøk eller i løpet av natten.

Behandle mengden av fluid barnet forbruker i løpet av dagen. Sørg for at barnet drikker små mengder ofte, og svært lite er konsumert i oppkjøringen til sengetid. Noter fremdriften barnet gjør over en periode på tre eller fire uker.

Noter hvilken dato og barnet ditt besøker toalettet for å gjøre sitt fornødne.

Merk konsistensen av avføring --- om det er spesielt hardt, mykt, vått eller tørt, og ta opp størrelsen på det du ser blant annet store, middels eller liten.

Tenk på barnets reaksjon på toalettet erfaring, herunder om opplevelsen har forårsaket barnets ubehag, vanskeligheter eller smerter.

Noter hva barnet spiser hver dag, da dette kan avsløre sammenhenger mellom mat spist og enkoprese.

Hint

  • Måle mengden av urin er ikke alltid lett. Hvis mulig, ber du barnet til å fortelle deg når de kommer til å urinere og tid barnets vannlating med en stoppeklokke eller armbåndsur. Hvis du prøver å registrere mengden av urin sett i løpet av en sengevæting episode, må du bruke skjønn --- vurdere om det beløpet du ser er normal, mer enn forventet, eller betydelig mindre.
  • Ifølge UpToDate.com, 16 prosent av 5-åringene har noen problemer med å være tørr om natten. Kan brukes disse trinnene for å nøyaktig spore både dagaktive og nattlig enurese, og kan også hjelpe deg med å planlegge hvor mye væske for å gi barnet ditt i løpet av sine våkne timer. For eksempel hvis et barn drikker 30 gram av væske i en 24-timers periode, dette kan bli brutt ned i løpet av dagen som 12 gram om morgenen, 12 gram på ettermiddagen og 8 gram i kveld. Hold oversikt over dine valgte beløp og effektene på barnets vannlating tider og mengder.
  • Etter barnet til toalettet kan forvirre dem eller gjøre dem føler klosset; være så oppmuntrende og ærlig om hva du gjør som mulig. Gi belønning for samarbeid.
  • Opptak detaljer om vannlating og avføring kan føre til frustrasjon hos foreldre. Vær tålmodig og ikke bli sint med barnet i spørsmålet. Sengevæting og tilsmussing er ufrivillige medisinske tilstander som vil slutte seg over tid, og kan ikke bli bedre bare ved å fortelle et barn til å stoppe.