Digidexo.com

Hvordan edru opp når du er full

Hvordan edru opp når du er full


Det er umulig å reversere effekten av å drikke for mye; leveren din trenger en viss tid, avhengig av din alder, kjønn og helse, for å behandle og eliminere alkohol fra kroppen din. Selv om det er ingen quick-fix måte å "edru", kan du ta skritt for å hjelpe prosessen sammen slik at du føler deg bedre og mer kontroll hvis du har bortskjemte.

Hvordan edru opp når du er full

Stopp konsumere alkohol umiddelbart. Dette høres kanskje opplagt, men det er den første og eneste måten å begynne å eliminere alkohol fra kroppen din og edru. Det tar 1 til 2 timer for kroppen å behandle 1 unse av alkohol, men det tar lenger tid å forbrenne hunner luten enn menn. En servering av alkohol varierer etter type, men vær klar over at 12 gram av øl, 5 gram av vin, eller 1,5 gram av 80-proof brennevin anses standard.

Drikk vann, fruktjuice eller isoton sportsdrikke for å erstatte væske og næringsstoffer utarmet av alkohol. Dette kan bidra til å minske effekten av dehydrering, øke energinivået og erstatte tapte vitaminer. En meget liten mengde alkohol blir også eliminert fra kroppen i form av urin.

Spis mat rik på komplekse karbohydrater, som brød eller frokostblanding. Selv om dette ikke vil absorbere alkoholen eller senke eksisterende alkoholnivåer i blod, vil den redusere frekvensen ved hvilken alkoholen er sluppet inn i blodet hvis forbrukes umiddelbart etter (men fortrinnsvis så lenge) drikking. Dette kan gjøre deg mindre beruset.

Hvis du føler deg i stand, ta en rolig spasertur i friluft. Frisk luft og mosjon kan bidra til å tømme hodet. Svette vil kvitte kroppen for en liten mengde alkohol du har konsumert.

sove av alkohol. Leveren din trenger tid til å forbrenne alkohol du har konsumert. En god natts søvn gjør at kroppen din resten den trenger for å fylle opp og reparere seg selv - og forhåpentligvis redusere alvorlighetsgraden av din bakrus.