Digidexo.com

Hvordan velge sko for diabetikere Feet

Det er mange fotproblemer forbundet med langvarig eller dårlig kontrollert diabetes, så dårlig perifer sirkulasjon, dårlig fot sensasjon og strukturelle endringer som for eksempel klo tær. Det er viktig å ta vare på føttene for å hindre ytterligere komplikasjoner. Det er mange funksjoner for å se etter i en sko som vil hindre skoen fra forårsaker flere problemer og å faktisk hjelpe helsen til en diabetiker foten. Hvordan velge en sko for en diabetiker foten er forklart nedenfor.

Hvordan velge sko for diabetikere Feet

•  Ha begge føttene målt. Alltid kjøpe sko som passer den større eller bredere fot. En fot kan være større enn den andre ved slutten av dagen på grunn av dårlig sirkulasjon, slik at alltid handle for sko på slutten av dagen når føttene vil være på sitt største.

Finn en sko med et snøre eller en stropp. En blonder eller en stropp holder også foten på plass slik at den ikke glir fremover i skoen, og er godt støttet. Bind dem tett eller feste stroppen fast. Du kan finne det lettere å bruke borrelås hvis du har problemer med å nå dine føtter.

Unngå sko med søm eller sømmer i skoen. Dette vil bare legge press på dine mottakelige føtter og kan føre til liktorn, hard hud eller blemmer. Du bør bruke hånden til å føle innsiden av skoen, eller har noen gjøre dette for deg hvis du har dårlig følelse i fingrene.

Se etter elastiske overdel for fremre del av skoen. Elastisk kan strekke og vil imøtekomme noen tå misdannelser som ofte er forbundet med langsiktige diabetes.

Velg en sko som er fast og støttende. Du bør presse hælen på skoen og sørge for at det ikke komprimere for lett og bøy skoen på ballen området for å sørge for at det ikke er for fleksibel. Podiatrist vil være i stand til å gi deg detaljert fottøy råd.

Besøk en spesialist skobutikk som lagerfører bredere og dypere passende sko spesielt for diabetikere føtter. Ta deg god orthotic med deg for å sørge for at du oppnå perfekt passform mens iført orthotic. Ellers når du senere plassere orthotic i skoen, vil skoen være for stram.

Ta alltid nye sko til din podiatrist å være sikker på at de går. De kan være i stand til å justere dem litt ved å plassere padding i skoen eller tilrettelegging for skoene å bli justert av en protetikk eller ortopediske hjelpemidler. De kan henvise deg til en sko maker å ha et par sko som er laget spesielt til dine mål.

Hint

  • Bruk skoene rundt hjemme før iført dem utenfor, slik at du kan returnere dem til butikken hvis de ikke er komfortable, eller hvis du ser noen tegn til irritasjon i foten som rødhet. Har noen andre kontrollere føttene hvis du ikke klarer å se dem.
  • Aldri presse foten inn en sko, og håper at det vil strekke og til slutt passer godt.
  • Ta alltid dine orthotics med deg når du kjøper nye sko. Podiatrist ville ha foreskrevet dem for deg hvis de følte det var nødvendig i deg spesielle tilfellet. Du bør være under omsorg av en podiatrist hvis du har diabetes.