Digidexo.com

Blood Glucose Testing hjemme

Enten du bruker insulin eller kontrollere din diabetes med kosthold og trening, har legen din sikkert spurt deg å bruke en blodsukkermåler for å holde orden på blodsukkeret minst en gang om dagen. Hvis du bruker insulin, vil du sannsynligvis nødt til å sjekke blodsukkeret flere ganger om dagen, for eksempel etter å ha sovet og før og etter måltider. Det finnes dusinvis av skjermer tilgjengelig, noen lastet med funksjoner og noen mer grunnleggende, men de alle gjør det samme - hjelpe deg å holde orden på blodsukkeret, kontrollere diabetes, og redusere muligheten for langsiktige helsemessige konsekvenser fra sykdom.

Fordeler

Blodsukkeret er nødvendig for å hindre forhold, for eksempel insulin sjokk, og redusere sjansene for nerve, blodkar og hjerte skader fra eksponering til langsiktig høyt blodsukker. Testing vil også hjelpe deg å velge riktig dose insulin. Noen skjermer koble til insulinpumper og dispensere riktig dose automatisk.

Forsyninger

Alle meter kommer med detaljerte instruksjoner. Les dem nøye for å finne ut hva apparatet krever. De fleste kommer med et par dager igjen av forsyninger, inkludert en blodsukkermåler, testing strimler laget for apparatet, sukker kontrolløsning, lansetter, en lansettholderen og bomull baller.

Prosedyre

Hver meter er forskjellig og kommer med spesifikke instruksjoner som må følges nøyaktig for nøyaktige resultater. Generelt her er hvordan man skal utføre en blodglukosetest. Kontroller utløpsdatoen for testing-stripen forsyning. Hvis de er ute av dato, åpner en ny pakke. Testing av strimlene har et kodenummer. Sørg for at kode på dine strimler kamper som vises i apparatet. Hvis de ikke stemmer overens, endrer måleren å matche koden på stripene. Vask hendene med varmt vann og såpe, eller rengjør området du vil trekke blod fra med en bomullsdott og alkohol. Fukt og alkohol igjen på nettstedet kan påvirke resultatene, så sørg for at hendene dine er helt tørre før du bruker The Lancet. Sett en ren Lancet i holderen. Ta en strimmel ut av pakken og umiddelbart forsegle den. Fuktighet kan påvirke resultatene, så at strimlene tørr og ren. Klargjør skjermen i henhold til produsentens detaljerte instruksjoner. Stokk på siden av fingeren, underarmen eller håndflaten med The Lancet, i henhold til produsentens instruksjoner. Plasser dråpe blod på strimmelen i henhold til produsentens instruksjoner. Stoppe flyten av blod med en ren bomullsdott eller pad. Følg produsentens instruksjoner for å få, evaluere og lagre resultatene av testen. Forstå at de fleste blodsukkermålere kan lagre uker, noen ganger måneder, verdt av resultater. Hvis ikke, ta opp dine resultater, inkludert dato, tid, omstendigheter og blodsukkeret. Legen din vil ønske å vurdere dem med deg på din neste avtale.

Resultater

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, blodsukkernivået for menn og ikke-gravide kvinner bør være 70 mg / dL (5 mmol / L) til 130 mg / dL (7.2 mmol / L) før måltider og mindre enn 180 mg / dL (10 mmol / L) to timer etter et måltid. For kvinner som er gravide og har blitt diagnostisert med svangerskapsdiabetes, anbefalte nivåene er 95 mg / dL (5.3 mmol / L) eller mindre før frokost og 140 mg / dL (7.7 mmol / L) eller mindre enn en time etter et måltid. Konsultere legen din for å finne ut hva blodsukkeret bør være før og etter måltider. Trening, kosthold og andre medisinske tilstander kan påvirke blodsukkeret.

Nøyaktighet

De fleste leger anbefaler testing blod sukker i en lab to til fire ganger i året. Mens du er der, sjekke blodsukkeret med skjermen. Dersom testresultatene er omtrent det samme, er skjermen nøyaktig. Hvis ikke, kan det hende at skjermen ikke være nøyaktig og vil trenge justering. Hver skjerm er forskjellig, så følg produsentens instruksjoner for å justere den.

Advarsler og tips

The American Diabetes Association (ADA) anbefaler at du bruker en annen finger hver gang du tester for å hindre dem fra å bli sår. Pass på å alltid holde seg på siden av fingeren din, ikke spissen. Dette vil gi deg mer nøyaktige resultater med mindre klemming. For å hindre smitte, alltid vaske hendene før testing og bruk en ren lansett. Ikke kast brukte lansetter i hverdagen trash - noen håndterer det senere kan få en utilsiktet pinne. Den ADA anbefaler lagre dem i en tung plastbeholder, for eksempel en flytende vaskemiddel eller tøymykner flaske. Når du er klar til å kaste flasken bort, sørg for at lokket er skrudd godt på. Søppel dumperen kan gi deg flere råd om hvordan du kan kvitte deg med brukte lansetter trygt. Apparatet kom med detaljerte instruksjoner. Følg instruksjonene nøyaktig for de mest nøyaktige testresultater. Målsblodsukkernivået som tilbys her er anbefalt av ADA. Men du bør følge legens anbefalinger for best resultat.

Kilder

Meter og rekvisita er tilgjengelig på nettet, på lavprisbutikker, narkotika butikker og via mail. Se Resources nedenfor for et eksempel på den elektroniske nettsteder tilgjengelig.