Digidexo.com

Informasjon om kalde sår

Forkjølelsessår eller munnherpes er et tegn på en mer alvorlig tilstand som, ifølge Skin Sight, påvirker 80 prosent av amerikanerne over en alder av 30. Forkjølelsessår og munnherpes er kroniske tilstander som kan komme tilbake med jevne mellomrom gjennom en persons liv. Lær årsaken, behandlinger og forebyggende informasjon tiden tilgjengelig på forkjølelsessår.

Definisjon

Forkjølelsessår eller munnherpes er væskefylte hudlesjoner som vanligvis utgjør på leppen eller rundt leppeområdet. Disse blemmer sprenge åpne lett, og etterlater et åpent sår som skorper over og til slutt faller av etter syv til ti dager.

Årsaker

Forkjølelsessår er et symptom på herpes virus. Vanligvis er disse symptomene på herpes simplex 1, selv om herpes simplex 2 kan også forårsake munnherpes.

Behandlinger

Det finnes ingen kur for munnsår eller herpes viruset som forårsaker dem. Aktuelle medisiner, til lidokain og benzylalkohol lindre smerten, mens antivirale medisiner som acyclovir, Valacyclovir og famciclovir kan forkorte restitusjonstiden av forkjølelsessår.

Forebygging / løsning

Når en kald sår er svært smittsom det kan spre seg til andre deler av kroppen din, så vel som til andre mennesker. For å hindre spredning av viruset, når du har en kald sår unngå kyssing andre, berøre det berørte området, å ha ubeskyttet sex, og dele elementer som håndklær som kommer i nær kontakt med huden.

Betraktninger

Forkjølelsessår er vanligvis innledes med smerte, kløe eller prikking på utbruddet området to dager før blemme vises. Hvis du merker disse symptomene, eller når du ser en kald sår / feber blemme har dannet, unngå nærkontakt med mennesker fordi du er smittsom og kan passere på herpes virus ganske raskt. Det er viktig å gå til en lege så snart en kald sår skjemaer slik at du kan være riktig diagnostisert.