Digidexo.com

Hvordan er Helvetesild & Chicken Pox Alike?

Vannkopper og helvetesild har samme årsak, varicella-zoster virus (VZV). I tillegg er to forhold forårsaker lignende symptomer og kan behandles med den samme gruppen av antivirale medisiner.

Identifikasjon

Varicella-zoster virus (VZV) forårsaker vannkopper ved første gangs infeksjon og deretter helvetesild senere i livet. VZV er en del av herpesvirusfamilien, og er i den samme virusfamilien som virus som forårsaker forkjølelsessår og genital herpes, ifølge Microbiology and Immunology nettet.

Funksjoner

Etter vannkopper symptomer rydde opp, går VZV sovende i noen av kroppens nerveceller, aldri helt går bort. Dette er grunnen til at det kan blusse opp senere, forårsaker helvetesild.

Symptomer

Begge forholdene føre til utslett og ubehag. Utslett av vannkopper er kløende og noen ganger smertefulle, mens utslett av helvetesild er mer smertefullt. Helvetesild utslett er også begrenset til en side av kroppen, mens vannkopper utslett er fordelt over hele kroppen.

Behandling

Behandling for helvetesild som vanligvis medfører bruk av antivirale medikamenter, inkludert acyclovir, valacyclovir eller famciclovir. Ifølge Mayo Clinic, er acyclovir også noen ganger brukt i behandling av vannkopper, og de to andre medikamenter kan bli brukt til å behandle varicella hos voksne.

Typer

I tillegg til vannkopper og helvetesild, kan VZV også føre til en tilstand som kalles Ramsay Hunt syndrom, som fører til mer alvorlige helvetesild-lignende symptomer i ansiktet.