Digidexo.com

Hvordan snakke med noen til å miste vekt

Hvordan snakke med noen til å miste vekt


Temaet for vekt er ganske følsom en. Folk som er opptatt av hvor tunge de er kan være svært bevisst på hvordan andre ser dem. Hvis de har vært overvektig siden barndommen, kanskje de har opplevd mobbing i skolen. Derfor bør din tilnærming være sensitive og ikke-fordømmende når du prøver å snakke henne til å miste vekt. Både du og den andre personen skal være sikker på om dine gode intensjoner og din venn bør vite at du er der for å støtte henne, ikke for å dømme henne, selv om hun vakler i hennes forsøk på å gå ned i vekt.

Hvordan snakke med noen til å miste vekt

Tillat at personen til å sette tempoet i samtalen. Ikke tvinge problemet, men lytte etter signaler. Hvis den andre personen starter en samtale om vekttap, lytte villig og vise interesse. Vær følsom om bemerkninger du gjør i person. Selv forteller henne at hun ser godt eller har mistet vekt kan være påtrengende og kan gjøre henne føler at dette problemet er alltid dominerende i andres øyne.

Tal i forhold til helse når du har en samtale om vekt og vekttap. Presset for å se bra ut er til stede rundt og du ønsker ikke å dvele ved det. Ifølge The Telegraph, interessegrupper for overvektige mennesker beskrive noen av diskrimineringen de står overfor, og sammenlignet med andre typer fordommer, for eksempel rasisme.

Tre vise empati med den personen når han diskuterer hans forsøk på å miste vekt. Tilby praktisk støtte. Fortell ham at du vil følge ham på noen av hans trening ventures, kanskje enige om å gå på tur med ham tre ganger i uken. Denne typen konsekvent praktisk støtte og kameratskap kan opprettholde for den andre personen.

Ha et par samtaler før hun tar skritt for seg selv. Det kommer til å ta mer enn én samtale. Aldri la det utarte til griner. Dette vil bare demotivate din venn og skade ditt forhold til henne.