Digidexo.com

Test for Helvetesild

Hos de fleste pasienter som får helvetesild, symptomer alene er nok for en kliniker å konkludere med at helvetesild er til stede. Imidlertid, i noen tilfeller testing kan være nødvendig, og dette kan utføres på tre forskjellige måter.

Generell Diagnose

De to viktigste symptomer på helvetesild er alvorlig smerte og utslett med blemmer følger linjen av nerve der viruset som forårsaker tilstanden (VZV) er blitt reaktivert, generelt på setet eller stammen av kroppen. Disse symptomene er diagnostisk for helvetesild, noe som betyr at ingen ytterligere testing er nødvendig.

Komplikasjoner i Diagnose

Noen mennesker opplever helvetesild smerte, men ingen utslett eller bare en svært liten utslett. I noen få tilfeller kan en annen tilstand som muntlig eller genital herpes være ansvarlig for symptomene. I slike tilfeller er ytterligere testing er nødvendig.

Viral Kultur

Fluid tas fra en blemme blir dyrket i et laboratorium for å se etter tilstedeværelsen av VZV. Ifølge University of Maryland Medical Center, er det til tider vanskelig å bruke dette som en nøyaktig diagnostisk verktøy.

Immunfluorescens

Ultrafiolette stråler kan benyttes til å påvise antistoffer mot VZV i en prøve tatt fra en blisterpakning. Den UMMC rapporterer at denne test er mer nøyaktig og raskere enn en viruskultur.

PCR

Polymerase kjedereaksjon (PCR) testing kan også bli brukt til å diagnostisere helvetesild; denne teknikk innebærer slik at det kan bli detektert forsterke det genetiske materialet til viruset. UMMC rapporterer at denne teknikken brukes når en diagnose har vært vanskelig.