Digidexo.com

Hvordan virker Eddik du miste vekt?

Eddiksyre

Eddiksyre, som er funnet i eddik, har vært knyttet til vekttap. Forskere ved Central Research Institute i Tokyo har gitt bevis for at i mus, eddiksyre forårsaker gener for å produsere visse proteiner som bryter ned fett. Ingen støtte har blitt tilbudt å vise at dette også er tilfelle hos mennesker.

Apple Cider Eddik

Eddik eple, spesielt, har vært knyttet til vekttap. Det bærer mange helsemessige fordeler, og er ofte knyttet vekttap fordi den inneholder flere egenskaper som teoretisk kan bidra til å redusere kolesterol og brenne fett. Den inneholder også en kostfiber som heter eple pektin. Fiber bidrar til å absorbere fett og kolesterol, som deretter slettes fra kroppen som avfall.

En candida overvekst, som er overvekst av Candida albicans gjær som ligger i tarmen av alle mennesker, kan føre til at du begjærer mer karbohydrater og sukker. Begge typer matvarer har vært knyttet til vektøkning. Apple cider eddik sies å bidra til å bekjempe denne infeksjonen, og dermed hjelpe i vekttap.

Apple cider eddik er også sies å avgifte leveren, som kan hjelpe vekttap. Eddik eple kan også øke metabolisme, balansere kroppens surhet ved å hjelpe til å gjøre det mer alkaliske og redusere appetitten, som alle kan fremme vekttap.

Advarsel

Uheldigvis er det ingen betydelig bevis for å støtte disse kravene, og store mengder av eddik kan faktisk være skadelig.

Alle eddiker har varierende grad av eddiksyre konsentrasjon. Små mengder av eddiksyre er sikre, men høyere konsentrasjoner kan være. For eksempel er høye konsentrasjoner av eddiksyre anvendes i pesticider, malinger og klebemidler. Hvis eddiksyre nivået er mer enn 15 prosent, skade eller irritasjon kan forekomme i nese og hals passasjer ved innånding og svelging. Tap i bentetthet og erosjon av tenner emalje er også knyttet til høye konsentrasjoner av eddiksyre.

Forbruker store mengder av hvilken som helst type av eddik har vært kjent for å resultere i et fall i kaliumnivåer. Apple cider eddik kan også samhandle med narkotika, for eksempel diuretika; samspillet med diuretika kan også føre til en nedgang i kaliumnivå. Kosttilskudd kalium er kjent for å være en faktor i å holde blodtrykket lavt, så en nedgang i kaliumnivå kan være skadelig.