Digidexo.com

Aromaterapi for Weight Loss

Aromaterapi for Weight Loss


Aromaterapi er kunsten og vitenskapen om å bruke naturlig hentet blomster og planteoljer (blomsteressenser eller eteriske oljer) for å "balansere, harmonisere og fremme helsen til kropp, sinn og ånd", ifølge National Association for Holistisk Aromaterapi. Det er spesielt effektivt for vekttap fordi ventromedial kjernen av hypothalmus kjertelen, som er direkte knyttet til luktelappen av nesen, regulerer metthetsfølelse. Med andre ord, har nesen evnen til å fortelle hjernen at magen er full og stoppe deg fra craving mat.

Beste Scents

Dr. AR Hirsch studie, "Weight Loss Reduksjon ved innånding av Dufter" fastslått at de tre dufter mest gunstig for vekttap er peppermynte, banan og grønt eple. Studien og hans påfølgende boken "Dr. Hirsch guide til Scentsational vekttap," bemerket at aromaer av urter som du ville bruke for matlaging er også svært gunstig for vekttap. Du kan finne eteriske oljer med følgende kulinariske dufter: rosa grapefrukt, basilikum, peppermynte, peppermynte, timian, vanilje, rosmarin, sitron, lime og appelsin. De fleste av de blomster essensielle oljer er ineffektive for vekttapet. Imidlertid vil disse krydret eteriske oljer hjelpe deg å holde på kostholdet ditt ved lettelser cravings, depresjon og angst: bergamot, ylang ylang, sandeltre og patchouli.

Metode

Dr. Hirsch studier fastslått at den mest effektive måten å bruke oljer for aromaterapi vekttap er å snuse dem direkte fra flasken. Ikke snuse duft med begge neseborene samtidig. Ta hetten av din valgte eterisk olje. Steng ene neseboret med fingeren og ta tre sakte og dype åndedrag. Hvil i et pust eller to, stenge det andre neseboret og ta tre mer langsomme og dype åndedrag. Til slutt, sett korken til essensielle oljen. Det minimum av bruk bør være tre ganger om dagen, men du kan snuse dine essensielle oljer så ofte som du har mat cravings. Velg tre forskjellige essensielle oljer for å bære med deg hver dag. Kroppen din liker en rekke matvarer for å føle mett. Du bør variere dine essensielle oljer daglig akkurat som du ville variere kostholdet ditt.

Blending Scents

Du kan utvikle en forkjærlighet for noen av de luktene og ønsker å bruke dem som parfymer. Eteriske oljer i sin reneste form kan være etsende på huden din, og du må blande dem med enten en alkohol og destillert vann blanding eller plassere dem i en transportør olje som mandel olje før bruk essensielle oljer til huden din. Du kan prøve å blande de sitrusoljer med ylang ylang eller blande noen av de krydrede dufter sammen. En god tommelfingerregel er å legge 5-10 dråper totalt fra en kombinasjon av oljer til en og en halv ss transportør olje.

Forsiktig

Eteriske oljer er svært konsentrerte stoffer og bør håndteres forsiktig. Du bør være forsiktig å bruke dem hvis du har allergi, astma eller hudsykdommer. Hvis du lider av epilepsi, høyt blodtrykk eller dyp venetrombose, bør du oppsøke lege før du bruker eteriske oljer. Det kan være lurt å unngå bruk hvis du er gravid eller ammer. Noen mennesker opplever milde bivirkninger som kvalme, hodepine eller allergiske reaksjoner på oljer.