Digidexo.com

Kortisol og vekttap

Kortisol er et hormon som produseres i binyrebarken av kroppen som en reaksjon på utskillelsen av adrenalin stimulerende hormon (ACSH) fra pituary kjertelen. Kortisol er enormt instrumental i å regulere energiproduksjon, healing, immunsystemet, og regulerer blodsukkeret. Som med alt, bør hver agent være i moderasjon; Dermed kan en økning eller reduksjon i kortisol være ufordelaktig for helsen din.

Fakta

Som nevnt i forrige avsnitt, kan en økning eller reduksjon i kortisol ikke være gunstig for helsen. Faktisk, hvis en person har lite kortisol i deres system, kan personen lider av tretthet, utmattelse og kan også tilegne seg en sykdom i det endokrine systemet kjent Addisons sykdom. På den annen side kan store mengder av kortisol i systemet føre til vektøkning, svekket immunfunksjon, magesår, og rask aldring.

Stress

Stress er et resultat av unormale nivåer av kortisol i kroppen. I tider med psykisk og fysisk stress, er overflødig kortisol produsert og samtidig fremmer vektøkning, innskudds fett meste i mageområdet. Dette avhenger fremdeles på arten av hvert individ. Noen reagerer på stress med høye nivåer av kortisol, indusere personen til å spise mer, mens noen reagerer med mindre kortisol og dermed spise mindre. Fra dette faktum, har selskaper som utvikler kosthold kosttilskudd vært å se på avtagende produksjon av kortisol, slik som å fremme vekttap.

Kortisol Vekttap Produkter

Som vekttap og slanking har vokst i popularitet de siste årene, har selskapene begynt å produsere vekttap produkter som kan dramatisk redusere kortisol i kroppen når kombinert med et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Noen selskaper hevder at enkeltpersoner kan miste så mye som 10 til 50 pounds. Den grunnleggende funksjon av de fleste kortisol vekttap produkter er å øke stoffskiftet og energinivå.

Hovedingrediensene

Mange vekttap produkter har ingredienser som enten øker energinivået eller brukes som anti-stress midler. Et eksempel er banaba, som er populært brukt for å regulere blodsukkernivået og regnes for å undertrykke appetitie. Magnolia bark er en annen populær ingrediens som er brukt av kineserne for å redusere stressnivået.

Andre ingredienser

Ingredienser som kan øke energinivået samt metabolisme er grønn te ekstrakt og bitter appelsin ekstrakt. Imidlertid ingrediensen efedrin, som har blitt forbudt, har noen egenskaper som ligner på bitter appelsin-ekstrakt siden den påvirker hjertet og blodtrykket. Selv om ingrediensene som er nevnt er gunstig for helsen til en person, er det fortsatt ingen konkrete studier som beviser at de virkelig fremmer vekttap og effektivt undertrykke appetitt av en person.