Digidexo.com

Hva er et tilbehør Spleen?

Et tilbehør milt er ett eller flere ytterligere Miltene som vokser i tillegg til den primære, full størrelse milt. Disse Miltene er vanligvis mye mindre i størrelse, som måler ikke mer enn tre centimeter i diameter. Noen tilbehøret Miltene funksjon som vanlige Miltene gjøre, mens andre ganske enkelt vokse og funksjon som tumor-liknende masser.

Frekvens

Ifølge Medical College of Wisconsin, tilbehør milt forekommer i 10 til 30 prosent av befolkningen, og mindre enn ti prosent av pasienter med et tilbehør milt vil ha mer enn en.
Tilbehør Miltene er vanligvis funnet i magen, selv om enkelte mannlige pasienter har hatt tilbehørs spleens i området av testiklene.

Årsaker

Mange tilfeller av tilbehør milt er utløst av abdominal traumer, spesielt traumer som forårsaket miltruptur. I andre tilfeller, er det ingen kjent årsak til et tilbehør milt.

Symptomer

Det er ofte ingen avslørende tegn på et tilbehør milt. Med mindre en diagnose for anemi, magesmerter eller mistanke om indre blødninger er søkt, kan tilbehøret milt aldri bli oppdaget, eller hvis det er, vil det bli oppdaget ved en tilfeldighet. Skanner og ultralydundersøkelser gjort for andre medisinske formål kan varsle din lege til tilstedeværelsen av et tilbehør milt i kroppen din.

Risiko

På egen hånd, tilbehør milt er vanligvis ikke skadelig og kan stå alene, så lenge de forblir i magen. Men hvis det er smerte, eller en risiko eller angivelse av et infarkt (vev død forårsaket av mangel på blodtilførsel), et brudd eller en vaskulær torsjon (a vri i struktur), vil operasjonen bli anbefalt.

Behandling

Tilbehør Miltene kan fjernes med en laparoskopisk kirurgisk prosedyre som kalles en splenektomi. Operasjonen er minimal invasiv, og de fleste tilbehørs milt kan fjernes uten å forårsake mye forstyrrelse for noen nærliggende organer eller vev. Imidlertid, hvis et tilbehør milt ikke forårsaker noen problemer for pasienten, kirurgi vil ikke være en anbefaling, ganske enkelt fordi behandlingen er ikke nødvendig.