Digidexo.com

Tegn og symptomer på Weil sykdom

Weil sykdom er en del av et undersett av sykdommer som kalles smittsomme bakteriesykdommer. Denne klassen av sykdommer er svært smittsom og ekstremt farlig. Weil sykdom, som også er kjent som leptospirose, er sjelden og ekstremt vanskelig å diagnostisere, som er dokumentert av dens symptomer.

Sykdomsforløpet

Leptospirose styrer seg selv mye som influensa. Den inkubasjonsperiode i kroppen er omtrent 3 uker, med symptomene som presenterer seg mellom 3 og 14 dager. Sykdommen vil vanligvis ebbe etter noen dager, gir inntrykk av utvinning, før retur.

Første fase

Sykdommen treffer folk plutselig, og starter med flulike symptomer som muskelsmerter, kvalme og feber høyere enn 102 grader F. Alvorlig hodepine også følge den første fasen, treffer plutselig med trykket og smerten av migrene. I om lag en tredjedel av alle leptospirose, vil den enkelte smittede utvikle et utslett. Dette utslett ligner i utseende til det som er forårsaket av hjernehinnebetennelse. Det vises røde med en rekke pinpricked-daler.
Bakteriene lever i blodet i løpet av denne tidsperioden. I milde tilfeller vil sykdommen bli utkjempet av hvite blodceller og holdt i sjakk. I alvorlige tilfeller kan de blodbårne bakterier føre legemet for å gå inn i septisk sjokk.
Den første fasen vil ofte vare i 3 til 5 dager.

Andre fase

Det andre vinduet av sykdommen ikke åpne i milde tilfeller. Vanligvis begrenset til moderat til alvorlige tilfeller av leptospirose, vil en andre fase vanligvis manifestere seg etter 2 til 3 dager med tilsynelatende bedring. Denne andre fasen er vanligvis mer aggressive, med retur av feber, hodepine og muskelsmerter, samt smerter i overkroppen og flere symptomer som etterligner hjernehinnebetennelse - nakkestivhet, oppkast og nyreproblemer.
Milde tilfeller vil klare opp helt i 3 til 5 uker.

Tegn på alvorlighetsgrad

I mer alvorlige tilfeller kan personer med leptospirose forvente alvorlige, og ofte, dødelig, orgel traumer. Gulsott vil utbruddet, en indikasjon på lever og nyresvikt. Bakteriene vil også føre til infeksjoner i hjertet og forårsake massive indre blødninger.
Personer med dårlig helse vil se sykdomsutbruddet og fremgang mye raskere, med døden en nesten sikkerhet.

Behandling Weil sykdom

Massive doser av antibiotika er nødvendig for å behandle sykdommen. Leger vil foreskrive Chloramphenicol, erytromycin, penicilliner og tetracykliner å bekjempe infeksjonen. I alvorlige tilfeller som påvirker nyrene og leveren, er dialyse betraktet som en viktig behandling for å hjelpe kroppen til å opprettholde nedsatt helse.