Digidexo.com

Hvor lang tid tar det for MRSA å rydde opp?

MRSA Definert

MRSA er en forkortelse for meticillin-resistente Staphylococcus aureus, som er en serie av bakteriestammer. Dette er en alvorlig bakteriell infeksjon som er resistent mot de fleste antibiotika som penicillin, tetracyklin og methicillin. Dette er ikke et bakterier som er fullstendig utryddet. Mange bære belastningen på deres hud og i nesen, og det kan spre seg raskt i kontakt. De med sterke immunforsvar er i stand til å bekjempe denne infeksjonen med relativ letthet, men de begrenser seg til sykehus eller rekonvalesenthjem, eller de med svekket immunforsvar, kan ikke overleve infeksjonen.

Antibiotika: Friend or Foe

Antibiotika brukes til å bekjempe bakterielle infeksjoner, men de som har brukt antibiotika mye i løpet av årene - slik som de som lider av kronisk bronkitt, lungebetennelse, HIV eller strep hals - er mer utsatt for å pådra en alvorlig MRSA-infeksjon. Årsaken er jo flere antibiotika du tar, jo mer kroppen din motstandsdyktig mot ulike typer antibiotika. De som bruker antibiotika bør alltid følge deres behandling med probiotika for å fylle opp de gode bakteriene i kroppen.

Hvis du lider av en MRSA-infeksjon, er det viktig å fjerne infeksjonen opp raskt med vancomycin, teikoplanin eller mupirocin. Rådfør deg med legen din om hvilke medisiner som er best for deg, og vet at MRSA blir ofte behandlet med enten en intravenøs antibiotika eller et svovelbasert en, noe som kan føre til en alvorlig allergisk reaksjon for noen. Fullføre hele forskrivning av antibiotika for å sørge for at du hindre bakterier fra å multiplisere innenfor blodet.

Tider

Du bør begynne å føle seg bedre innen 24 til 48 timer begynner antibiotika kurset. Hvis du ikke føler deg bedre, diskutere dette med legen din for å se om du endrer til en annen antibiotika er nødvendig. Når du har fullført resept, blir du vurdert bedre, men i fare. Som tidligere nevnt bor MRSA på huden og i nesepassasje, så er det viktig å vaske hendene ofte. Et bad med en kork blekemiddel vil drepe eventuelle bakterier på huden og i endetarmen hulen. Hold huden hydrert, og bruke en fuktighetskrem for å hindre mindre hud cracking som kan føre til en smittsom avslapnings.

De fleste regnes som trygge fra kviser etter 6 måneder, men det kan vare lenger avhengig av daglig kontakt med andre.