Digidexo.com

Hvor lang tid tar det å vite om du har HIV?

Hvor lang tid tar det å vite om du har HIV?

Innledning

Venter på resultatene av en HIV-test kan være følelsesmessig overveldende. Dette kan bli enda mer overveldende når du tar i de Centers for Disease Control statistikk at mer enn 50.000 mennesker er diagnostisert med hiv i USA hvert år. Hvor lang tid det tar før du vet om du har blitt infisert av viruset varierer avhengig av hvordan du blir testet.

Antistofftest

Mange mennesker som har blitt smittet med hiv har ingen anelse. Dette er fordi innledende infeksjoner viser liten eller ingen symptomer; noen kan ha influensalignende symptomer i løpet av de første to ukene av infeksjon. Dette er grunnen til at HIV-testing er så viktig. En av de første måtene du kan bli testet for HIV er gjennom et antistoff test. Et antistoff tester fungerer ved å undersøke en blodprøve for HIV-antistoffer. Antistoffer er proteiner som unike kroppen skaper for å bekjempe et antigen (slik som HIV). HIV-spesifikke antistoffer vil dukke opp i en blodprøve alt fra seks til 12 uker etter smitte. Vanligvis anbefales det at du tar en andre antistoff test tre måneder etter den første. Dette er på grunn av et fenomen som kalles vindusperioden, som er en tre-måneders tidsvindu, hvor HIV-antistoffer ikke kan være konsentrert nok til å dukke opp i en blodprøve, noe som resulterer i en falsk negativ.

Antigen Test

En annen testmetode for HIV-infeksjon kalles et antigen test. Antigenet testen ser spesielt for stoffene på viruset som utløser antistoffer som skal opprettes. For HIV disse er P24 proteiner. Siden P24 proteiner kan oppdages før antistoffene de utløser, kan antigen tester vanligvis gi positive resultater et par uker tidligere enn et antistoff test kan.

PCR Test

En av de nyeste HIV-tester på markedet kalles Polymerase Chain Reaction test (PCR-test). PCR-testen er unikt ved at det spesifikt tester for det genetiske materialet (DNA / RNA) av viruset i seg selv. Som HIV-viruset smitter nye vertsceller, etterlater det en sti av genetisk materiale bak. PCR testen ser for dette materialet som en proof-positiv måte å fastslå infeksjon. Siden en PCR testen ikke må vente for antistoffer til å bli produsert, kan det vanligvis oppdage en HIV-infeksjon to til tre uker etter smitte. Det er en full fire uker tidligere enn den gjennomsnittlige antistofftest.