Digidexo.com

Roxithromycin bivirkninger

Det finnes en rekke forskjellige typer av resept makrolid-antibiotika som er tilgjengelige for å behandle spesielle typer av bakterielle infeksjoner, og merkenavn av disse stoffene varierer fra land til land. I Australia og New Zealand, er stoffet Roxithromycin et makrolid antibiotika som brukes til å behandle infeksjoner i luftveier og urin systemer samt i bløtvev. Til tross for dens effektivitet, er Roxithromycin ikke for alle som det presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

De mest vanlige bivirkningene av Roxithromycin er normalt ikke alvorlig art og utgjør lite ubehag. Mange pasienter tar stoffet erfaring gastrointestinale bivirkninger, som diaré, oppkast, kvalme og magesmerter. I likhet med andre antibiotika, Roxithromycin ofte reduserer mengden av nødvendig bakterier som vokser i kroppen, og forårsaker en økt forekomst av soppinfeksjon. Den vanligste av disse infeksjonene er vaginal gjær infeksjoner og trøske.

Andre bivirkninger

Roxithromycin har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Mindre vanlige gastrointestinale bivirkninger av stoffet inkludere flatulens og tap av appetitt. Noen pasienter opplever en generell følelse av tretthet eller sensoriske effekter, for eksempel øresus og unormale endringer i smak av mat og drikke. Andre mulige bivirkninger av Roxithromycin er hodepine, utslett og kløe.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medisiner som produserer uønskede bivirkninger når det brukes sammen med Roxithromycin. Når det kombineres med blodfortynnende som warfarin, øker Roxithromycin din risiko for å oppleve ukontrollerbar blødning under operasjon eller etter en skade. I tillegg meldrøye avledede hodepine narkotika, astma narkotika teofyllin og visse kardiovaskulære medisiner og bedøvelsesmidler har potensial til å forårsake en økning i de negative bivirkninger av Roxithromycin.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har Roxithromycin potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. For noen pasienter, løfter Roxithromycin nivåer av visse leverenzymer, som kan forårsake skade på leveren eller leversvikt. På grunn av dette, vil legen mest sannsynlig utføre vanlige, rutinemessige leverfunksjon blodprøver hvis du skal ta Roxithromycin for en lengre periode. I tillegg har noen pasienter opplever alvorlige allergiske reaksjoner på Roxithromycin. Vanligvis disse reaksjonene begynne med utseendet på elveblest eller kløe i munnen, går videre til hevelse i lepper og svelg og pustevansker. Hvis du opplever noen tegn på en allergisk reaksjon mens du tar Roxithromycin, bør du oppsøke lege umiddelbart.

Betraktninger

Fordi det noen ganger fører til tretthet, bør du ikke bruke et motorkjøretøy eller tunge maskiner før du vet hvordan Roxithromycin effektene du. Fordi det er ennå ikke tilstrekkelig bevis for at Roxithromycin har ingen uønskede effekter på fosteret, leger vanligvis ikke foreskriver medikamentet for gravide. Hvis du lider av skrumplever, gulsott eller noen form for leversykdom, vil legen vanligvis ikke foreskrive Roxithromycin for deg på grunn av bivirkninger. I tillegg, hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på en annen type makrolidantibiotikum, bør du ikke ta Roxithromycin.