Digidexo.com

Kan Too Many Vitaminer gjøre en person syk?

"Hvis noen er bra, må mer være bedre" er en setning som er sant for mange ting, men ikke for alt. Og det er en fin linje mellom nok og for mye. Alle vet at vitaminer og mineraler er viktig for menneskers helse, men tar mye vitaminer dårlig for helsen din, og hvis så, hvor mye er for mye?

Vitaminer og kosthold

Amerikanerne er blitt mer bevisste enn noen gang hvordan et dårlig kosthold kan påvirke helsen. Det har også vært en rekke studier som viser fordelene av visse vitaminer for spesielle helseproblemer. Dette har ført mange mennesker til å tro at de fortsatt kan spise en diett mangelfull i næringsstoffer, men bare ta vitaminer i stedet. Dr. Benjamin Caballero, direktør for Senter for Human Nutrition ved Johns Hopkins University, sier: "Du kan ikke erstatte et sunt kosthold. Vi vet ikke hva som ingrediens i et sunt kosthold er ansvarlig for hvilken tilstand ... Folk er ute for den magic bullet. Den eksisterer ikke. ''

Vitamintilskudd

Mange amerikanere er ikke bare å ta multivitaminer, men er også å ta enkelte kosttilskudd sammen med dem. Det er ikke uvanlig at folk som gjør dette for å få ikke bare den anbefalte daglige rasjon (RDA), men flere ganger at. Noen av de mest vanlige høydose kosttilskudd som brukes er: vitamin A, C og E, betakaroten og jern. Dette er alle vitaminer som har vist seg å nytte hjerte og kardiovaskulær helse i studier, men bare innenfor anbefalte daglige kvoter. I store mengder over UL eller øvre grense, har de vist seg å være giftige, og for å øke risikoen for død hos brukerne.

Effekter av Overloads

Dr. Caballero sa at forskjellen mellom trygge doser og overdoser kan være svært liten, men at skaden kan være betydelig. Vitamin A i store mengder kan føre til osteoporose. Vitamin E overbelastning kan øke risikoen for slag og hjerteinfarkt, mens for mye jern øker sjansen for hjertesykdom. Vitamin C, i beste fall, har ingen ekstra fordeler i store doser, men juryen er fortsatt ute på hvor skadelig det er.

Vitamin Retningslinjer for bruk

Multivitaminer alene kan vise seg å gi for mye av de næringsstoffene du trenger i tillegg til kosthold. Ikke ta ekstra kosttilskudd sammen med en multivitamin uten bestemt retning fra legen din. Mange vitaminer, som vitamin A, D og E, lagres i fett når for mye blir konsumert på en gang, slik at du kanskje allerede har et høyt nivå i kroppen din. Hvis du har tatt tilskudd av disse vitaminene for noen tid, kan du vurdere å kutte ned til litt under RDA.

Forebygging / løsning

Ta deg tid til å se på kostholdet ditt, og få en ide om hvor mange næringsstoffer du spiser for å se om du får nok bare gjennom mat. Hvis du ikke er, se etter måter å supplere inntaket ved å legge frukt, grønnsaker eller andre matvarer for å gi deg de næringsstoffene du trenger før du legger til en multivitamin.