Digidexo.com

Medisinske årsaker og behandlinger for Håravfall i kvinner

Hårtap hos kvinner kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet hormoner, livsstil og fysisk og psykisk stress. Det første skritt i behandling av kvinnelig hårtap er å finne årsaken til tilstanden, som behandling vil variere tilsvarende.

Grunnleggende

Hver hårsekken produserer et hårstrå som vokser for et gjennomsnitt på fire år, slutter å vokse, så til slutt faller ut, slik at prosessen for å begynne på nytt. Skallethet oppstår når folliklene stoppe danne nytt hår.

Kvinnelige mønster baldness

Kvinne mønster baldness er preget av en mild til moderat fortynning av håret over hele hodebunnen. Det er antatt å være forårsaket av hormoner og genetisk disposisjon.

Alopecia areata

Ifølge National Alopecia Areata Foundation, påvirker dette autoimmun sykdom 2 prosent av verdens befolkning. Håravfall varierer fra delvis til total, og kan påvirke både hodebunn og kropp.

Telogen effluvium

Telogen effluvium er en midlertidig form for hårtap som oppstår når et unormalt antall hår angi hvilefase på samme tid. Det kan være forårsaket av følelsesmessig eller fysisk nød, sykdom eller kirurgi.

Behandling

Minoxidil eller Rogaine, er den eneste FDA-godkjente behandling for hårtap hos kvinner. Alle naturlige rettsmidler for kvinnelig hårtap inkluderer hodebunnsmassasje, urter og kosttilskudd.

Betraktninger

Kvinne mønster skallethet, alopecia areata og telogen effluvium kun står for tre typer hårtap hos kvinner. Andre årsaker kan være bestemt av en lege.