Digidexo.com

Hvordan å hindre spredning av HIV eller AIDS

Det finnes ingen kur for AIDS. Hindre spredning av HIV er den eneste måten å sikre en fremtid uten denne fryktede sykdommen. Det er mange måter å spre HIV, men det er også tiltak du kan ta for å beskytte deg selv og dine kjære.

Hvordan å hindre spredning av HIV eller AIDS

Hvordan å hindre spredning av HIV eller AIDS

•  Etter å ha beskyttet samleie (med kondom) er omtrent den eneste enkleste måten å beskytte deg mot HIV. Aldri har sex uten en med mindre du er i et monogamt forhold der begge parter har blitt testet to ganger. Spermicider og p-piller er ubrukelig i å hindre spredning av HIV.

Ikke del nåler. Narkotika er aldri bra, men når du deler en nål, i tillegg til skade stoffet i seg selv kan føre til, er du også sette deg på et høyere risiko for å fange HIV. Avslutte all narkotikabruk er en best mulig løsning.

En mor med HIV løper risikoen for å spre smitte til hennes ufødte barn. Denne risikoen kan reduseres ved å ta anti-retrovirale medikamenter eller en enkelt dose av Nevrapine ved levering. Enhver mor med HIV bør diskutere alternativer med legen sin for å hindre spredning til hennes barn.

Utdanne tenåringer. Tenårene er mest utsatt for risikoatferd. Snakk med tenåringen din om farene ved ubeskyttet sex. Svar på spørsmål de har ærlig. Åpen kommunikasjon vil hjelpe tenåringer motstå gruppepress når det kommer til sex eller narkotika.

Få hele familien involvert. Familieaktiviteter holde hele familien opptatt og bygge sterke relasjoner. En sunn familiemiljø kan holde tenåringer fra gruppepress ved å ikke bare tillater en åpen dør-politikk med mamma og pappa, men gode måter å fylle fritiden.

Blodoverføringer er en annen måte Hiv smitter. Det er sjelden at blodet blir testet, men uheldigvis kan det forekomme. Når det er mulig, donere ditt eget blod hvis du vet du skal ha en prosedyre som vil kreve en blodoverføring.

Hint

  • Den mest effektive måten å hindre spredning av HIV er gjennom utdanning på forebygging av den. Sørg for at hele familien vet hvilke skritt de kan ta for å beskytte seg.
  • AIDS er en dødelig sykdom uten kur. Alltid snakke med helsepersonell om eventuelle spørsmål eller bekymringer du har.