Digidexo.com

Avlastningstjenester for barn med ADHD

Avlastning for barn med diagnosen ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) gir familie og barn med en kort pause fra hverandre. Barn med ADHD ofte skaper stress i sine familier. Pusterom hjelper familier hvile og koble til igjen. For barn med ADHD, gir pusterom en alternativ innstilling der reglene blir håndhevet og atferd forventningene er høye.

Mål

Avlastning bør være en del av en helhetlig terapeutisk tilnærming for å hjelpe et barn med ADHD til å ta opp spørsmål om bekymring. Å veilede, motivere og bistå en ADHD barn å få nye positive endringer i deres atferd, terapi, medisiner, support, selvhjelpsstrategier og terapeutisk pusterom kan være en del av behandlingsplanen. Avlastning besøk bør falle sammen med behovet av familien for en pause. I tillegg benytter avlastning som en negativ konsekvens for barnets dårlige valg hjemme.

Implementering

Noen ganger avlastning er planlagt på forhånd. Andre ganger, er frist gitt som en umiddelbar konsekvens for særlig skjerpende atferd. Hvilket alternativ som brukes, avhenger barnets behandlingsplan, og tilgjengeligheten av pusterom leverandøren.

Gi frist leverandører informasjon om barnets behandlingsmålene; for eksempel, følger retninger uten argument, og bruk en respektfull tone i stemmen til alle tider. I tillegg bør frist opprettholder de samme reglene at barnet følger hjemme. Dersom barnet ikke får lov til å leke utendørs etter middag hjemme, bør pusterom leverandør implementere den samme regelen. Konsistens mellom foreldre og pusterom leverandør forsterker familiens regler som passer i enhver setting.

Generelt trenger barn med atferds, følelsesmessige eller psykiske utfordringer som har for mye moro på pusterom, kommer hjem uinteressert i å følge regler og forholde seg til personlige mål. Avlastning aktiviteter kan omfatte noen eller alle av følgende: husarbeid, oppgaveskriving, lekser, tenker tid, og lesing. Fordi barn med diagnosen ADHD er fulle av energi, instituttenergiforbrenningen aktiviteter: trampoline, jogging, svømming og turgåing er eksempler. Spilletid, TV og dataspill er generelt ansett som "for mye moro." I stedet bør en ADHD barn på pusterom øve på å være en fokusert, kompatibel og respektfull familiemedlem

Finne pusterom

Avlastningsleverandører, spesielt trent, terapeutiske frist leverandører, er i begrenset tilbud over hele landet. Familier bør kontakte terapeuter og sosiale tjenester for navn på lokale avlastnings leverandører. Foreldre bør møtes med potensielle frist leverandører og vurdere tilpasning mellom familiens behov og frist leverandørens erfaring. Når en frist leverandøren ikke er tilgjengelig, kan foreldre bestemme seg for å trene et familiemedlem, venn eller samfunnet medlem. Trening bør forsterke behovet for overholdelse av de samme regler på pusterom som når barnet er hjemme, eller strengere. Pusterom bør oppmuntre barnet til å komme hjem med et ønske om å overholde og være en produktiv del av familien.