Digidexo.com

Hvordan behandle Crashing Fatigue

Hvordan behandle Crashing Fatigue


Krasje tretthet er en ødeleggende tilstand som er vanligvis forbundet med overgangsalderen. Kroppen føles helt utmattet selv uten fysisk anstrengelse. Utmattelsen kan ikke bli hjulpet av å sove eller spise, og kan føre til mangel på appetitt og konsentrasjon, samt depresjon og irritabilitet. Krasje tretthet er antatt å være forårsaket av hormonelle endringer kvinner gjennomgår i løpet av overgangsalderen. Vellykket behandling innebærer vanligvis en blanding av endringer og medisiner livsstil.

Bruksanvisning

Lær avslapningsøvelser, for eksempel meditasjon eller yoga. Dette bør regelmessig praktisert å holde puste på en langsom, forfriskende rente, og til å slappe av muskler og ledd.

Hold deg til en rutine å gå til sengs og våkne opp på samme tid. Dette vil hjelpe deg til å etablere en sovende rutine og vil også bidra til å hindre deg fra å bruke for lang tid i sengen.

Sjekk din diett. Pass på at du spiser minst to timer før du går til sengs, slik at magen til å begynne å fordøye maten. For å bidra til å bekjempe tretthet, spise et utvalg av frisk frukt og grønnsaker, samt matvarer som mandler, fiken og dadler.

Skjær ut vanedannende stoffer som alkohol, nikotin og koffein. Disse kan alle påvirke søvnen og gjør tretthet verre.

Forskning alternative behandlinger som massasje, aromaterapi og akupunktur. Diskuter dine ideer med helsepersonell, og be om anbefalinger. Sørg for at du kun motta behandling fra en sertifisert person. Din lokale helse Styret bør ha en liste over registrerte fagfolk.

Snakk med legen din om mulige medisiner. Hormonbehandling, eller HRT, er en vanlig foreskrevet medisiner for å krasje tretthet. Du kan også være foreskrevet søvn hjelpemidler. Alle medisiner kommer med bivirkninger. Disse bør være fullt diskuteres med legen din slik at du kan foreta en informert beslutning.

Ta kontakt med en alternativ helse for å diskutere andre mulige løsninger. Det er vanligvis to typer urter foreslåtte: phytoestrogen, som inneholder plante østrogen, og ikke-østrogen urter, som stimulerer kjertler for å hjelpe deg med å produsere mer østrogen naturlig. Alternative løsninger kan også ha bivirkninger og interaksjoner med andre medisiner du tar.

Tips og advarsler

  • Konsultere legen din før du begynner å ta noen medisiner eller behandlingsforløpet, for å sikre ulike medisiner er kompatible.
  • Sørg for at soverommet er et godt sovemiljø. Du bør ha en komfortabel madrass, nok puter og rommet bør være mørkt og kjølig. Bruk soverommet kun for å sove.