Digidexo.com

Hva er farene ved aspartame forgiftning?

Aspartam er en lav kalori søtningsmiddel som finnes i mange diett matvarer og drikkevarer. Ifølge Aspartam Information Service, det er 180-200 ganger søtere enn tradisjonelt sukker. Derfor kan Kosten nyte søte godbiter med minimal risiko for deres waistline. Den tillater også diabetikere å nyte sukkerholdige matvarer uten risiko for forbruker sukker. Dessverre er det negative bivirkninger også. Uttrykket aspartam forgiftning refererer til giftigheten av aspartam i referanse til en rekke mulige komplikasjoner.

Historie

Ifølge Aspartam Information Service, James Schlatter, en vitenskapsmann for GD Searle & Company, oppdaget aspartam i 1965. Siden da aspartam gikk over 100 tester før de blir godkjent av Food and Drug Administration (FDA) i 1981. Siden da har mange forskere uttrykte klager på giftigheten av aspartam og forsøkte å reversere FDAs beslutning. En forsker i særdeleshet, Dr. William Campbell Douglass, har vært en stor forkjemper. Han siterer på sin nettside at aspartam alene er ansvarlig for 75 prosent av klager mottatt av FDA.

Betydning

Aspartam forgiftning refererer ikke til en bestemt tilstand, men heller alle de negative effektene aspartam kan ha på kroppen. Ifølge FDA, inneholder aspartam to aminosyrer - asparaginsyre og fenylalanin. Begge disse stoffer forekommer naturlig i kroppen, men visse mengder kan være giftig. Toksisiteten av disse aminosyrer er det som gir mening til begrepet aspartam forgiftning.

Anbefalinger

Den eksakte mengden av aspartam som forårsaker komplikasjoner er ikke fastslått. Forskere som Dr. Douglass mener at selv små mengder kan forårsake aspartam forgiftning. Han tar til orde for å unngå det helt. Poenget er at bivirkninger fra aspartam er en individuell reaksjon, og noen mennesker er rett og slett mer sensitive enn andre.

Farene

De vanligste klager mottatt av FDA forbundet med aspartam er hodepine, svimmelhet, humørsvingninger, og kvalme inkludert oppkast og diaré. I 2005, European Food Safety Authority (EFSA) har også gitt ut en pressemelding som sier aspartam forårsaker kreft. Uttalelsen detaljerte resultatene av en studie foreningen gjennomført på rotter. I denne uttalelsen, EFSA oppfordret andre foreninger til å revurdere sin bruk av aspartam. FDA svarte med sin egen pressemelding om det vil fortsette å holde aspartam på sin liste over godkjente stoffer.

Forebygging / løsning

Hvis man regelmessig konsumerer aspartam og lider av noen av de ovennevnte symptomer, er den eneste løsning å ganske enkelt slutte å konsumere søtningsmiddel. Hvis du ikke er positiv aspartam forårsaker dine plager, holde en matdagbok. Skriv ned hva du spiser etter hvert måltid sammen med hvordan du føler deg. Du bør legge merke til trender. Del disse trendene med helsepersonell. En allergi test vil ikke fungere fordi aspartam forgiftning er ikke en allergi. Begrepet refererer bare til den negative effekter aspartam kan ha på kroppen din.