Digidexo.com

Medisiner som kan forårsake nerveskade

Nervene er avgjørende for å holde kroppen vår i live og flytting. Når det er skade på nervene, kommunikasjon mellom det perifere nervesystemet og musklene brytes ned, forårsaker sløse av både nerver og de omkringliggende musklene. I tillegg kan nerveskader føre til endrede følelse, svakhet i musklene, og kan føre til dysfunksjon i de organer, med effekter som forstoppelse eller svimmelhet. Imidlertid kan ulike medisiner føre til nerveskader som ikke kan reverseres.

Kjemoterapi

Kjemoterapi, en behandling som vanligvis anvendes for flere kreftformer, kan resultere i nerveskader. Nerveskade fra kjemoterapi avhenger av mengden og typer av medikamenter som blir brukt i kjemoterapi behandling. Derfor vil ikke alle kreftpasienter som gjennomgår kjemoterapi være i faresonen for fører nerveskader. Symptomer inkluderer nummenhet og smerter i tuppen av tærne og fingrene.

Botox

Botox, som består av en liten mengde av botulinumtoksin er et kosmetisk medikament for å redusere rynker, oftest i ansiktet. Botox og konkurrenten Dysport, kan forårsake store nerveskader når injiseres intrafascicularly. Risikoen for nerveskader fra Botox eksisterer med hver administrasjon; Imidlertid er risikoen høyere hvis konsentrasjonen er høyere, eller hvis den ikke Botox injiseres på riktig måte.

Paclitaxel

Paclitaxel, også kjent som Taxol og Onxol er et anti-neoplastisk som brukes til å behandle spesifikke kreft, slik som ovariekreft, brystkreft, livmorkreft, blærekreft, livmorkreft, spiserørskreft, hode- og halskreft, magekreft, prostatakreft kreft, testikkelkreft og noen typer av lungekreft. Paclitaxel forstyrrer veksten av kreftceller, men det kan også resultere i nerveskader.

Saquinavir Mesylate

Saquinavir mesylate, også markedsført under navnene Fortovase og Invirase, er et medikament som brukes for behandling av hiv og forebygging av spredningen av HIV. Saquinavir mesylate faller inn under gruppen av medisiner kjent som proteasehemmere, som den blokkerer protein som HIV trenger for å gjenskape. Bivirkninger som indikerer nerveskade omfatter nummenhet, smerter og prikking i hender og føtter. Generalisert muskelsvakhet kan også vises over tid.

Note

Noen av disse medikamentene har alternativer som ikke bærer risikoen for nerveskader; hvis mulig, bytte til disse andre medisiner. For Botox, bruke med forsiktighet, som botulinumtoksin-baserte medisiner bære en høy risiko.