Digidexo.com

Hva er fordamping Dry Eye?

Tørt øye syndrom er preget av akkurat det navnet tilsier: en mangel på fuktighet og smøring i øynene. Fordamping tørt øye refererer til en type av tørt øye.

Betydning

The Eye Digest ved University of Illinois Eye & Ear Infirmary rapporterer at om lag 4,9 millioner amerikanere i alderen 50 og eldre har tørre øyne. AllAboutVision.com rapporterer at tørre øyne er langt mer utbredt hos kvinner enn hos menn.

Identifikasjon

Enkelte former av tørt øye oppstå fordi ikke nok øyevæske (vandig humor) blir produsert. Fordamping tørt øye, på den annen side, oppstår når øyets tårefilmen, som beskytter tårer fra å fordampe for raskt, er svak og ustabil.

Årsaker

Ifølge AllAboutVision.com, er tørre øyne forårsaket av aldring og menopause; som en bivirkning av medisiner, for eksempel enkelte blodtrykket medisiner, antihistaminer, antidepressiva og p-piller; røyking; langsiktig slitasje av kontakter; eller et tørt, mye vind og støvete klima.

Symptomer

Bortsett fra overdreven okulær tørrhet, andre øyet symptomer inkluderer kløe, svie og rødhet. Pasientene kan føle at det er noe "fremmed" i øyet.

Assosierte sykdommer

Visse sykdommer påvirker og angripe tårekjertelen og er forbundet med tørre øyne. Sykdommer slik som lupus, Sjøgrens syndrom, rheumatoid artritt, og thyroid uregelmessighet forstyrre blinke og kan forårsake tørre øyne. Blefaritt, så vel som andre øyelidelser som forårsaker betennelse i øyet, kan også føre til tørt øye.

Behandling

Fordamping tørre øyne kan ikke kureres, ifølge AllAboutVision.com, men symptomene er håndterbart med reseptbelagte øyedråper. Luftfiltre og luftfuktere i hjemmet kan hjelpe.