Digidexo.com

Medisiner for Dry Eye Syndrome

Tørt øye-syndrom er ganske enkelt mangel på tilstrekkelig smøring og fuktighet i øyet. Det kan være irriterende og ubehagelig, men det kan også føre til mer alvorlige problemer med betennelse i øyet vev. Det er mulig å behandle, men ikke alltid kureres. Behandlingen fokuserer rundt å gi øyet mer fuktighet, hvis dette er en frittstående problem. Imidlertid kan tørre øyne være et symptom på andre helseproblemer, og i de tilfeller behandler saken kan bidra til å lindre dette symptomet.

Symptomer på tørre øyne syndrom

Tørre øyne syndrom symptomer kan omfatte scratchiness, vedvarende følelse av tørrhet i øyet og en brennende følelse. Noen ganger kan det føles som om det er noe i øyet; dette kalles en "følelse av fremmedlegeme." Merkelig, er et annet symptom på dette syndromet rennende øyne. Dette er fordi tørrhet forårsaker en overstimulering av vann i tårer som kompensasjon.

Årsaker til tørre øyne

Tørre øyne syndrom kan være forårsaket av aldringsprosessen, overgangsalder eller en støvete, vind klima. Det kan skyldes bivirkninger av medisiner, for eksempel p-piller, blodtrykks medisiner, antihistaminer eller antidepressiva. Det kan være forårsaket av visse sykdommer så som lupus, reumatoid artritt eller okulær rosacea. En annen årsak kan være lang tid kontakt bruk, air condition i et hjem eller konsistent tid brukt på en datamaskin.

Diagnostisering Dry Eye Syndrome

Hvis du har symptomer på tørre øyne, diskutere dette med legen din. Hun kan avgjøre om dette er virkelig problemet ved hjelp av en strimmel av filterpapir for å måle fuktigheten i eye.This papir, i det som kalles Schirmer test, er plassert under den nedre øyelokk for å se mengden av tåreproduksjon.

Behandlingstilbud

Hvis du har tørre øyne syndrom, er det første behandlingsalternativet å bruke kunstige tårer. Sjekk etikettene å sørge for at det står kunstige tårer og ikke bare en som fjerner rødhet. Det er mange over-the-counter merkevarer. Legen kan også oppfordre deg til å holde deg hydrert og hvile øynene dine med jevne mellomrom. Hvis disse metodene ikke avhjelpe problemet, kan punktal plugger settes inn. Disse plugger er satt inn i tårekanalen å blokkere tårer fra å strømme ut av øyet. En annen fremgangsmåte for behandling er Lacrisert. Dette er en innsats som har smøring. Det er satt inne i det nedre øyelokket og jevnt frigjør fuktighet i løpet av dagen.

Forebyggende tiltak

Noen endringer i livsstil kan være nyttig. Bruk solbriller når du er utenfor. Kjøpe et luftfilter for å holde støv ut av hjemmet. Bruk en luftfukter hvis luften er tørr. Disse kan bidra til å forhindre eller redusere symptomene på tørre øyne syndrom. Små endringer kan være fordelaktig i behandling av denne tilstand. Det er viktig, men å alltid diskutere medisinske bekymringer med legen din. Dette inkluderer eventuelle endringer eller problemer med øynene dine.