Digidexo.com

Hvor mange kalorier er i sukkererter?

Sukkererter bli rikelig tilgjengelig på bønder markeder og dagligvarebutikker mellom slutten av våren og tidlig på sommeren.

Snap ert er en krysning mellom hagen og snø ert. De har en søtere smak enn hagen ert, lubben pods og en klar struktur. Deres pods er spiselige.

Kalorier og Makro-ernæring

Ifølge nutritiondata.com, en kopp snap erter har 41 kalorier. Som en del av disse 41 kalorier, leverer de syv g karbohydrat (tre gram som er fiber) og tre gram protein. Disse tallene gjør sukkererter et flott tillegg til noen form for diett, enten det er low carb, lav fett eller et sted i mellom.

Vitaminer og mineraler

Erter er stappet full av verdifulle næringsstoffer i tillegg. En kopp gir over halvparten av det daglige anbefalte verdien av vitamin K og nesten halvparten av daglige verdier for mangan, vitamin C og fiber. De er også en god kilde til mange B-vitaminer som folat, Riboflavin (B2), niacin (B3), tiamin (B1) og pyridoksin (B6).

Helsemessige bekymringer

Selv snap erter er trygt for folk flest å spise, bør de som trenger å unngå puriner unngå dem. Puriner er naturlig forekommende stoffer som finnes i kroppen vår og nesten alle matvarer. Noen matvarer, som erter, har en høyere purine innhold enn andre. Puriner er trygt for folk flest å konsumere, men fordi de brytes ned i kroppen til urinsyre, bør de med nyreproblemer unngå dem.

Urinsyre er en vanlig og sikker metabolsk produkt som vanligvis filtrert gjennom nyrene. I en person med nyreproblemer, kan urinsyrenivå blir for høyt, noe som resulterer i gikt. Hvis en person har noen bekymring om nyreproblemer, urinsyre eller puriner bør han oppsøke sin lege før man spiser snap erter.

Forberedelse og glede

En av de beste tingene med sukkererter er deres allsidighet. De kan spises rå eller kokt, med eller uten skall, av seg selv eller i en skål.

Den eneste viktig skritt for forberedelse innebærer "strenger" erter. Til streng erten, fjerner du membran streng som går fra basen til spissen av pod. Dette gjøres enklest ved å feste på toppen og bunnen av pod og deretter trekke av strengene.

Matlaging snap ert gjør dem søtere og mykere i konsistens. De kan være enkelt overdrevet, men som vil føre dem til å falle fra hverandre. Av denne grunn, de fleste kokker foretrekker å lett damp eller wok pods. Erter kan fryses, i eller ut av pod, men er for skjøre til å bli hermetisert.

Oppskrifter

Stekt sukkererter (fra www.whatscookingamerica.net)

£ 1 sukkererter *
1 ss extra virgin olivenolje
Grovt salt eller Fleur de sel salt
2 ss hakket frisk gressløk

Forvarm broiler. Linje en stor stekeplate med aluminiumsfolie. Kaste erter med olivenolje på forberedt bakervarer ark. Spre erter i et enkelt lag. Broil cirka to minutter eller bare til skarpe anbudet og de begynner å brune flekker, stirring gang. Fjern fra ovnen og overføre til en serveringsskål. Dryss med grovt salt eller fleur de sel salt, deretter gressløk, og serverer.

Gjør 6 porsjoner.

Sukkererter med pinjekjerner (fra www.recipezaar.com)

1 ss olivenolje
1/2 kopp skivet sjalottløk
4 fedd hvitløk, hakket
En ungarsk voks pepper, terninger (gul banan pepper) eller 1 liten jalapeno, terninger
6 kopper sukkererter, vasket og grovt hakkede
1/2 kopp pinjekjerner
1/4 kopp fersk basilikum, grovt hakkede
salt og pepper

Varm olje i en stor kjele. Legg sjalottløk og stek i 3 minutter. Legg hvitløk og pepper kaste deretter legge sukkererter med pinjekjerner. Stek i 3 minutter. Rør inn basilikum. Krydre med salt og pepper.