Digidexo.com

Den beste dietten for kolesterol

Den beste dietten for kolesterol


Siden det er ingen entydig medisinsk mening om hvilken diett er best for kolesterol, må det være en viss grad av personlig mening blandet med fakta. En diett av riskaker, smakløs kylling, og en unngåelse av "moro" mat er en skole med tanke. Middel diett på den annen side verdier smak og helsetilstand, og er en måte å spise at en typisk amerikansk kan leve med.

Hva er Middelhavet Diet?

Middelhavsdietten er en bestemt måte at maten er spist som kan finnes i landene rundt Middelhavet, spesielt Hellas og Sør-Italia. Det er studier som viser at til tross for en høy andel av fett, disse regioner faktisk har en lavere mengde av kardiovaskulær sykdom og kolesterol. Det er enda lavere forekomst av kronisk sykdom og kreft. Dietten har en vekt på massevis av frisk frukt og grønnsaker, hele korn, magert kjøtt, olivenolje og rødvin. Den tradisjonelle lav-kolesterol diett er helt synkronisert med Middelhavsdietten. Begge har et høyt forbruk av fiber, lave mengder av mettet fett og høye mengder av umettede fett ("gode fett"). Forskjellen er at med tusenvis av år med Middelhavet tradisjon, er det en enorm mengde gode smaker oppskrifter som umiddelbart kan legges til matvaner.

Hva jeg spiser Do?

Det er en Middelhavsdietten pyramide som viser de viktigste kildene til mat for denne spise plan. Nederst er matvarer fra planteriket som grønnsaker, frukt, poteter, hele korn brød, bønner, nøtter og frø. Som mange av de kilder som mulig bør være minimalt bearbeidet, sesong ferske og lokale. Olivenolje er den viktigste fett, erstatte margarin og smør, og fettet bør bestå på 25 til 35 prosent av dietten. Mettet fett vil ikke være mer enn 7 til 8 prosent av din totale kalorier. Daglig inntak av ost og yoghurt og to ganger ukentlig inntak av fisk og fjærfe er neste på pyramiden. Frisk frukt er typisk dessert, og sukkerholdig og fet snacks bør forbrukes mindre enn et par ganger per uke. På toppen av pyramiden er rødt kjøtt, som skal være begrenset til noen få ganger per måned. Ett eller to glass rødvin for menn og ett glass for kvinner bør være konsumert per dag. Pure drue juice kan erstatte de som ønsker å unngå alkoholforbruk (se referanser nedenfor).

Oppskrift

Her er en oppskrift for Suquet de Peix (katalansk sjømat suppe). Du trenger to pounds av to ulike sesong fast i kjøttet fisk som breiflabb eller racasse (scorpion) skåret i fileter eller serverer stykker; fire skalldyr stykker som Norge hummer; en kilo poteter (skrelles i to-tommers terninger); tre fedd hvitløk (finskåret); en mellomstor tomat (skrelt og hakket); en grønn pepper (grovhakket); salt; vann; en kopp brutt allioli; og en kopp med olivenolje. Ved hjelp av et strykejern runde Cassola eller jerngryte legge den rå sjømat, poteter, pepper, hvitløk, olivenolje og salt. Dekk den med vann, og pass på å legge til bare det som er nødvendig for å dekke alle ingrediensene. Koker dem avdekket over høy varme i 20 minutter. Tilsett de knuste allioli like før du slår av hodet. Deretter riste Cassola eller jerngryte for å blande ingrediensene godt, la det hvile en kort stund før servering (se Ressurser nedenfor).