Digidexo.com

Rosa øye symptomer og rettsmidler

Rosa øye eller konjunktivitt er en bakteriell eller viral infeksjon av membranen som linjer øyelokket og øyeeplet. Det kan også være forårsaket av en allergisk reaksjon på et stoff som kommer inn i øyet. Nyfødte født med tårekanalene som er delvis lukket kan også utvikle rosa øye. Tilstanden er svært smittsom, men det vanligvis responderer godt på behandlingen.

Symptomer

Det vanligste symptomet på rosa øye er en rød eller rosa farge i ett eller begge øyne. Infeksjonen som forårsaker rosa øye lokker de små blodårene i beskyttende membran som dekker øyelokk å hovne opp, noe som gjør dem mer fremtredende. Dette fører til den røde skjær til det hvite i øynene dine. Øynene dine kan klø eller føler modig hvis du har rosa øye. Et utslipp kan lekke fra øynene, forårsaker rive. Om natten, kan dette utslippet skorpe opp langs kantene av øyelokkene, noe som gjør dem vanskelige å åpne først i morgen. Du kan føle at det er et fremmedlegeme i øyet at du ikke kan fjerne. Du kan også utvikle følsomhet for lys. Hvis du tror du har rosa øye, se en lege så snart som mulig for behandling. Selv rosa øyet ikke vanligvis føre til store komplikasjoner, hjelper rask behandling begrense spredningen av tilstanden.

Hjem Rettsmidler

Selv om medisinsk behandling er tilrådelig, trenger viral rosa øyeinfeksjoner ikke svare på antibiotika og kan klare på egenhånd. Du kan bruke hjemme rettsmidler for å lindre smerter og ubehag mens du healer. Sørg for å vaske hendene grundig etter berøring øynene dine og ikke dele sengetøy, makeup, ansikt kluter eller noe annet som kan komme i kontakt med øynene for å hindre infeksjonen i å spre. Lindrer smerte og ubehag fra rosa øyeinfeksjoner ved å bruke en ren vaskeklut dyppet i varmt vann til lukkede øyelokkene. Rosa øye forårsaket av allergiske reaksjoner svarer godt å kjøle komprimerer brukes til lukkede øyne. Unngå å gni øynene og slippe flere irritanter inn i dem.

Medisinsk behandling

Hvis din rosa øye ikke rydde opp innen et par dager, se en lege for å analysere tilstanden din. Hvis du har bakteriell rosa øye vil legen forskrive antibiotika øyedråper eller en antibiotisk salve for å rydde opp infeksjonen. Ifølge Mayo Clinic, bør du se forbedring i symptomene i løpet av én til to dager, men bør fortsette å bruke øyedråper eller salve for så lenge legen din anbefaler. Hvis saken rosa øye skyldes en allergisk reaksjon, kan legen forskrive øyedråper som inneholder antihistaminer for å innsnevre den betente blodkar, steroider, decongestants eller anti-inflammatoriske legemidler. Over-the-counter antihistamin øyedråper kan også bidra til å helbrede rosa øye fra en allergisk reaksjon.