Digidexo.com

Effekten av koffein i kaffe

Kaffe er en svært populær drikk for mange mennesker. Den koffein i kaffe hjelper folk holde seg våken, siden det er et sentralstimulerende. Men effekten av koffein i kaffe går langt utover bare å holde en person våken. Koffein påvirker nesten alle deler av legemet på en eller annen måte, med både positive og negative utfall. Men trenger koffein inntak til å være i moderate mengder, som for mye fører til flere problemer. Den akseptabel mengde kaffe inntak per dag er 500 mg til 600 mg per dag, eller rundt fire kopper kaffe, for å unngå problemer knyttet til over forbruk av koffein.

Effekter

Koffein er et sentralstimulerende, noe som fører til en økning i hjertefrekvens, elev dilatasjon og innstramming av musklene. Det fører til en frigjøring av adrenalin i kroppen, noe som utløser den personen til å føle seg våken og løfter humøret.

Fordeler

Når konsumert i moderate mengder, kan koffein fra kaffe har en positiv effekt. Det forbedrer atletisk ytelse når forbrukes før treningsøktene. Det holder folk våkne når de er lei. Koffein virker å kontrollere vekten, redusere smerte og åpne opp bundne luftrom. Det er spesielt gunstig for personer med kronisk utmattelse. Koffein er den viktigste aktive ingrediensen i mange slankepiller. De medisinske fordelene av koffeinholdige kaffe inkludere reduksjon av risiko for personer med høy risiko for leversykdom, liten reduksjon i risiko for type 2 diabetes og reduksjon av symptomene på astma. Det øker også mental årvåkenhet, øker effekten av smertestillende medikamenter og øker muskelstyrke.

Risiko

For mye koffein fra kaffe alene eller en kombinasjon av kilder, er farlig å jevne den sunneste person. Det kan føre til hjertebank, skjelving og konsentrasjonsproblemer. Det fører også til søvnforstyrrelser og søvnløshet. Andre symptomer på koffein overbelastning er hodepine, angst, halsbrann, høyt blodtrykk, kvalme og rask puls. Sørg for å overvåke koffein inntak fra alle kilder for å unngå problemer med koffein overbelastning. Hvis noen av disse symptomene, redusere inntak av koffein for å løse problemet.

Betraktninger

Koffein er vanedannende. Dette betyr at når legemet blir vant til inntak av koffein, blir det avhengig av den til å fungere. Fjerne koffein deretter resulterer i abstinenssymptomer. Koffein tilbaketrekning symptomer inkluderer hodepine, tretthet, angst, kvalme, irritabilitet, muskelstivhet og hetetokter og frysninger. Sakte redusere koffeinholdige kaffe inntak reduserer sannsynligheten for disse symptomene.

Advarsel

Personer med hjerteproblemer trenger å diskutere koffein inntak med sin lege eller kardiolog. Forbruker koffein er farlig for personer med visse hjertelidelser.