Digidexo.com

Matvarer for å holde leveren sunn

Leveren er et viktig organ fordi det omdanner mat til næringsstoffer og detoxifies stoffer som er skadelig for kroppen. Uten et sunt leveren, er kroppen din ikke klarer å fungere skikkelig. Helsen til leveren er sterkt avhengig av kostholdet ditt, og det er visse matvarer du bør innlemme i kostholdet ditt for å sikre et sunt leveren.

Grønnsaker

Visse matvarer er involvert hovedsakelig i avgiftning av leveren; de hjelper leveren rense kroppen for skadelige kjemikalier og stoffer. Spis rikelig med cruciferous grønnsaker, som inneholder kjemikalier som nøytraliserer giftstoffer. Disse grønnsakene er en sterk forsvarsmekanisme mot giftstoffer som finnes i for eksempel sigarettrøyk. Cruciferous grønnsaker også hjelpe leveren produsere enzymer den trenger for å fungere skikkelig. De beste cruciferous grønnsaker å spise for leveren helse er: brokkoli, kål, blomkål, grønnkål og rosenkål. Disse grønnsakene inneholder næringsstoffer som stopper frie radikaler fra skade kroppens vev. Du bør også legge rødbeter til kosthold, som de hjelper absorbere tungmetaller i kroppen. Artisjokker, som drastisk øker galle produksjon, er et annet godt valg.

Frukt

Som grønnsaker, visse frukter beskytte leveren fra frie radikaler som dannes ved avrusning. Frukter med det høyeste beløpet av antioksidanter inkluderer: svisker, rosiner, blåbær, bjørnebær, jordbær, bringebær, plommer, appelsiner, grapefrukt, honningmelon, epler og pærer. Epler inneholder også pektin, som binder seg til tungmetaller og bidrar til å eliminere dem fra kroppen. Bær er en god kilde til antioksidanter, og de er ganske lett å innlemme i kostholdet ditt. Bland dem i en fersk frukt smoothie, legge dem til som en topping til yoghurt og iskrem, eller bake dem inn i brød og bakverk. Men du velger å gjøre det, og legger frisk frukt til kosthold vil sikkert hjelpe opprettholde en sunn leveren.

Foods å Legg

Hvitløk hjelper leveren eliminere kvikksølv og visse tilsetningsstoffer i mat som er skadelig for kroppen din fungerer. Enten du spiser stekt hvitløk pærer alene eller legge dem til din favoritt retter, bør du sikte på å innlemme hvitløk i kostholdet ditt minst en gang om dagen.

Blant de ulike andre helsemessige fordelene de gir, hele korn er et utmerket valg for leveren. Prøv å spise bare brød og tortillas som er hel-korn eller hel-hvete. Forbered hel-korn brun ris eller bygg som en siderett.

Finn subtile måter å legge bønner, nøtter eller frø til hver rett du spiser. For eksempel, dryss valnøtter eller gresskarkjerner på salaten. Legg peanøtter til havregryn og sorte bønner til burritos.

Grønn te er også et godt valg for leveren. Prøv å drikke et par kopper grønn te hver dag. Hvis du ikke liker smaken, kan du snike det inn i kostholdet ditt. For eksempel erstatte grønn te for vann når du lager supper, ris eller Jello.