Digidexo.com

Enheter som brukes til kommunikasjon for funksjonshemmede

Enheter som brukes til kommunikasjon for funksjonshemmede


Ifølge American Speech Language Hearing Association, i USA, er det mer enn 2 millioner mennesker som har nedsatt taleevne. Utnytte tale genererende enheter tillater brukere å kommunisere effektivt, forbedre sin livskvalitet. Enhets valgene avhenger av brukernes evner og deres yrkes mål. Trening for brukeren og omsorgspersoner er nødvendig for å effektivt bruke hjelpemiddel for kommunikasjon.

Oppslagstavle Devices

Oppslagstavle enheter bruker bilder eller ikoner for kommunikasjon. Setninger og bilder kan tilpasses. Dette er den type som oftest benyttes til barn.

Enheter med tastatur

Enheter med keyboards tillate brukere å skrive en melding som er så snakkes høyt. Bruker tekst til tale-programvare og melding prediksjon.

Enheter Med Eye Tracking

Et kamera sporer øyebevegelser, slik at brukeren kan velge alternativer ved å blinke eller skanning av skjermen. Dette er en avansert metode for assistert kommunikasjon.

Multi-purpose enheter

Multi-purpose enheter inkluderer tekst til tale eller eye tracking. De kan også være utstyrt med trådløst internett og Bluetooth-teknologi, og være i stand til å kontrollere husholdningsapparater, inkludert telefon.