Digidexo.com

Sunn Fet mat

For de som ønsker å spise sunt eller gå ned i vekt, kan det virke rart å tenke på å spise sunn fet mat. Men når det spises i moderate mengder, matvarer med sunt fett nytte ditt hjerte ved å redusere total kolesterol i blodet ditt.
Disse umettet fett, inkludert enumettet og flerumettet fett, også redusere de totale low-density lipoprotein kolesterol nivåer i blodet. Omega-3 fettsyrer er også en flerumettet fett som fordeler ditt hjerte helse. Dette sunn fett kan senke blodtrykket og beskytte mot uregelmessige hjerteslag.

Avocado

Denne store frukten kan ikke være søt, men rik, kremet interiør fører mange til å tro det er en usunn fett. Avokado, derimot, er et godt eksempel på en mat som inneholder enumettet fett. Avocado kan være skiver på hele korn toast, i terninger i en eggehvite omelett eller servert i en klassisk guacamole.

Nøtter

Valnøtter, mandler og andre nøtter inneholder enumettet fett, sunt fett. Dette er en perfekt sunn snack når det spises i moderate mengder. En håndfull er rikelig mellom måltidene. Legg noen hakkede nøtter i salaten din, frokostblanding eller yoghurt.

Laks

Laks er en annen sunn fet mat. Denne fisken er rik på omega-3 fettsyrer og er en deilig protein for å legge til din diett. Laks kan bakes, grillet eller kokt. Flake kokt laks på toppen av salat eller kaste kokt laks med salt, pepper, skiver vårløk og kapers og tjene på et stykke toast eller bagel.

Olive Oil

Vanlig i Middelhavsdietten, er olivenolje en annen sunn enumettet fett. Spis det i moderate mengder, ikke mer enn en spiseskje per måltid. Drypp olivenolje på toppen av salatgrønnsaker eller toppes på toppen av stekte grønnsaker. Fres matvarer i olivenolje i stedet for smør.

Vegetabilske oljer

Bruk vegetabilske eller raps olje for baking, steking eller sauteing. Raps og vegetabilsk olje er høy i sunn mono og flerumettet fett. Bruk disse sunne oljer i en sauteed vegetabilske tallerken eller legge hakkede urter til en rapsolje med rødvinseddik for en deilig vinaigrette.