Digidexo.com

Hvordan ha kirurgi for å behandle GERD

Hvordan ha kirurgi for å behandle GERD


De fleste tilfeller av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan styres med en endring i kosthold og livsstil. Men i andre tilfeller har så mye skader på spiserøret skjedd at symptomene opplevde kan gjøre livet svært vanskelig faktisk. Faktisk kan disse pasientene ikke svare på de vanlige metodene som brukes til å behandle GERD og kirurgi må vurderes for å behandle dem i stedet. Hvis du lider av kronisk eller avansert GERD, lære hvordan kirurgi kan hjelpe.

Hvordan ha kirurgi for å behandle GERD

•  Insister på at legen utføre visse tester før du foretar en avgjørelse om hvorvidt du bør ha kirurgi for å behandle GERD. En endoskopi, for eksempel, kan for å eliminere andre lidelser som kan etterligne symptomene på GERD.

ta en beslutning om kirurgi være riktig for deg. Du kan anta at du er en kandidat for kirurgi for å behandle GERD hvis har mislyktes livsstilsendringer og medisiner for å lindre symptomer, eller dersom kostnadene og vanskelighetene med å opprettholde medisinsk behandling på lang sikt er for utfordrende.

Lær at den kirurgiske prosedyren for å behandle GERD er kjent som fundoplication og har to tilnærmingsmåter - enten 'laparoskopisk fundoplication "eller" åpen Nissen fundoplication.'

Vet at hvis en laparoskopisk fundoplication (eller laparoskopi) er utført, vil kirurgen lage en serie med snitt langs buken for å få tilgang til fundus for å skape en "krage" for å omringe den nedre spiserør å erstatte svekket muskel. Kirurgen er avhengig av en miniatyr kamera og instrumenter som føres gjennom spesielle rør for å unngå direkte invasjon av området.

Forvent mer risiko av å ha en åpen Nissen fundoplication, som er mer invasive og vanligvis nødvendiggjør et sykehusopphold på en uke til 10 dager.

diskutere muligheten for å ha en Toupet eller Thal fundoplication med legen din. Disse prosedyrene involverer bare en delvis wrap av fundus rundt spiserøret og ser ut til å presentere mindre langsiktige komplikasjoner.

Hint

  • Ha fullstendig medisinsk historie tilgjengelig når du møter med kirurgen for å diskutere om ikke å ha kirurgi for å behandle GERD.
  • Gjennomgå alle dine alternativer. Det er mange mindre invasive og selv ikke-kirurgiske behandlinger for kronisk GERD tilgjengelig nå, som radiofrekvens (Stretta prosedyre) og dilitasjonsteknikk.
  • Det er en viss risiko forbundet med beslutningen om å ha kirurgi for å behandle GERD, som oppblåsthet, permanent svelgeproblemer og luftveiskomplikasjoner. I tillegg har kirurgi for GERD en betydelig strykprosent, fra 30 prosent bare fem år etter operasjonen til 63 prosent etter 10 år.
  • Hiatal prolaps er den ledende årsaken til kirurgisk svikt i behandling av GERD.