Digidexo.com

Hvordan behandle arteriosklerose

Hvordan behandle arteriosklerose


Arteriell sklerose er en betegnelse som vanligvis refererer til problemer som begrenser blodstrømmen i kroppen. Arterier trenger å være sterk og fleksibel, men hvis det er for mye press de kan tykne og bli stiv. Dette begrenser slutt blodstrømmen til kroppens vev og organer. Begrepet kan også referere til blokkeringer forårsaket av en opphoping av fettstoffer på blodårene. Buildup kan også føre til blodpropp. Mens oftest betraktet som en hjerte sykdom, sier Mayo Clinic disse blokkeringene kan skje i arteriene hvor som helst i kroppen. På grunn av dens virkninger, er det viktig å vite hvordan man skal behandle arteriell sklerose.

Hvordan behandle arteriosklerose

•  Spis et sunt kosthold. Ifølge Mayo Clinic, en diett rik på hele korn, frukt og grønnsaker fremmer godt hjerte helse. Du bør også unngå matvarer som inneholder mye fett eller natrium. Legen din kan gi deg veiledning på en diett som er rettet til din personlige situasjon. Hvis du har andre tilstander, som diabetes eller høyt kolesterol eller blodtrykk, de trenger å være priset inn din spising plan.

øvelsen flere ganger i uken. The Mayo Clinic sier at regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å forbedre blodsirkulasjonen. Det kan også fremme dannelsen av naturlige forbigår egge ved utvikling av nye blodkar. Rådfør deg med legen din om en passende øvelse planen. Generelt bør du trene fra en halv time til en time hver dag, flere dager i uken.

Ta medisinen som foreskrevet eller anbefalt av legen din. Det er flere stoffer som kan forsinke utviklingen av arteriell sklerose eller reversere sine effekter. Legen vil vurdere saken og bestemme hvilke medisiner er hensiktsmessig. Typiske medisiner som brukes for arteriell sklerose inkluderer kolesterolsenkende legemidler som fibrater og statiner, platehemmende medisiner som vanlig aspirin og antikoagulantia warfarin eller heparin for å forhindre blodpropp.

Administrere andre kroniske tilstander som anbefalt av legen din for å minske deres effekt på din generelle helse. Hvis du har problemer som diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterolnivå eller annen kronisk sykdom, følger behandlingen plan. Opprettholde den generelle god helse bidrar bremse utviklingen av arteriosklerose.

5 gjennomgang kirurgiske prosedyrer med legen din om andre behandlingsmetoder ikke fungerer. Arteriell sklerose kan behandles gjennom prosedyrer som angioplastikk, som bruker et kateter for å tømme arterien; endarterektomi, som kirurgisk fjerner fettavleiringer fra blodårene; trombolytisk terapi, som omfatter injeksjon av en spesiell clot-oppløsende stoff og bypass-kirurgi, hvor en lege benytter en vene fra en annen del av kroppen, eller en syntetisk rør for å omgå sirkulasjon rundt det berørte området.

Hint

  • Hvis du er en røyker, bør du slutte fordi det bidrar sterkt til utviklingen av arteriosklerose. The Mayo Clinic sier at hvis du stopper, kan du være i stand til å betydelig redusere eller stoppe sykdommen fremgang. Hvis du har arteriell sklerose og ikke røyker selv, unngå eksponering for passiv røyking.