Digidexo.com

Hvordan kurere kronisk hepatitt B

Kronisk hepatitt B er en alvorlig infeksjon i leveren som er forårsaket av kontakt med et virus kjent som HBV. Viruset er normalt smitter ved kontakt med en infisert individs kroppsvæsker fra seksuell aktivitet eller ved hjelp av den samme nålen under intravenøs bruk av narkotika. Det kan resultere i alvorlig leverskade, for eksempel kreft, skrumplever, og leversvikt. Symptomer er kvalme og oppkast, magesmerter, mørk urin, tretthet, og en gulfarging av hud og det hvite i øynene kalles gulsott. Behandlingstilbud er begrenset, men kan være effektive.

Hvordan kurere kronisk hepatitt B

•  Kontakt en medisinsk faglig umiddelbart om du tror du kan ha blitt smittet. En injeksjon med hepatitt B-immunglobulin i løpet av 24 timer kan ofte hindre sykdommen. Du bør også begynne en serie på tre hepatitt B-vaksinasjon skudd, ifølge Mayo Clinic.

Begynn medikamentell behandling hvis hepatitt B er diagnostisert. Tilgjengelige medikamenter inkluderer Interferon, som kan stimulere kroppens immunsystem mot HBV; Telbivudin, som kan stoppe replikering av HBV i cellene; Entecavir, som er en antiviral medisin tas i pilleform; Lamivudine, som fungerer omtrent som telbivudin, men er ikke så sterk; og Adefovirdipivoksil, som også kan hindre replikasjon av HBV i celler, i henhold til de Mayo Clinic.

Diskuter med legen din de relevante forhold som tilsier hvilket medikament skal gis og for hvor lenge, inkludert kjønn og hvor lenge du har blitt infisert. Den innledende mål for medikamentbehandling er å redusere virusbelastningen og styrke immunsystemet, og Entecavir er ofte foreskrevet for dette formål, i henhold til Hepatitt B Advokat.

gjennomgå en levertransplantasjon hvis medisinering beviser ineffektiv. Mens forbedringer i medisinsk teknologi har gjort levertransplantasjoner mer vellykket, er det fortsatt en stor mangel på tilgjengelige lever for å møte etterspørselen, ifølge Mayo Clinic.