Digidexo.com

Hvordan bruke Grow lys for Vitamin D

Sollys spurs produksjon av en form for vitamin D, et viktig næringsstoff. Et alternativ til å komme ut i solen er å bruke en vokse lys, men bare én type vokse lys stimulerer vitamin D produksjon. En lampe med hvitt lys vil sette deg i fare for ultrafiolett (UV) eksponering lys, som kan forårsake grå stær og hudskader. Andre lamper er rett og slett ineffektive for dine behov. Imidlertid er lysterapi bruke blå-lys LED (light-emitting diode), en del av hele synlige, farget lys spekteret, tryggere å bruke og FDA-godkjent for behandling av vitamin D-mangel og depresjon det kan forårsake.

Hvordan bruke Grow lys for Vitamin D

Sjekk dine spesifikasjoner

Bruk en blå-lys LED å stimulere vitamin D. Ifølge bodyblues.com, er en 5000-lux lysbehandling enhet ved hjelp av lysdioder like effektivt som en 10.000-lux enhet ved hjelp av sterkt lys. Men et sterkt lys på 10.000 lux utgjør risiko forbundet med UV-eksponering. Blue-lys produserer vitamin D på en dimmer lysintensitet og til en lavere bølgelengde i spekteret, minimere risikoen forbundet med UV-eksponering. "For de fleste fordelene, lyskilden enten må være svært lyse, 5000 lux eller mer, eller det må være en helt bestemt bølgelengde," ifølge thebodyblues.com. Blått lys i 405- til 425-nanometer bølgelengdeområdet er optimal for å utløse vitamin D produksjon og FDA-godkjent.

Schedule lysterapi om morgenen. Studier tyder på at du bør unngå lysterapi på kvelden for å beskytte kvaliteten på søvnen din. Hver enhet varierer i sine retninger for bruk. Imidlertid er den generelle anbefalingen om å utsette ansiktet, nakke, armer og brystområdet til lyset i 10 til 30 minutter.

Ta forholdsregler. Bruk bare en UV-skjermet enhet eller en emitting lys i 405- til 425-nanometer-serien. Produsenter av vokse lysene som avgir UV-stråler utenfor dette området råde deg til å bruke UV-briller og bruke solkrem før eksponering. Les produkt retninger grundig.

Hint

  • Som med mange behandlingsformer, kan litt være medisinsk, men mye kan være gift. Ikke utsett deg selv for UV-lys for mer enn en halv time om gangen. "Når UV-lys samhandler med huden din, det utløser dannelsen av vitamin D," ifølge thebodyblues.com. "Innen 30 minutter av eksponering lys-lys, vil du føle deg mer energisk og munter."